Interview med Jesper Westmark fra "Alene i vildmarken", 29/03 2023Jesper Westmark
Interview med Jesper Westmark fra "Alene i vildmarken", 29/03 2023Jesper Westmark

Jesper efter 'Vildmarken': Vi er ikke forlovede

Efter sit exit fra 'Vildmarken' fortæller Jesper, at han og Lotus ikke er forlovede, men at hun har sagt ja.

Kærligheden sprudlede hos Jesper Westmark, kort før han valgte at forlade den norske vildmark i aftenens episode af 'Alene i Vildmarken'. Efter 18 dage ved fjeldet erklærede Jesper sin kærlighed til kæresten Lotus Turéll og erkendte, at han ville forloves, så snart han kom hjem.

Trolovelsen blev selvfølgelig ikke i klassisk forstand, men derimod i kærlighedens ånd på Jesper og Lotus' helt egen manér.

LÆS OGSÅ: 'Sommerdrømme'-dommer måtte stoppe med at se programmet

Artiklen fortsætter under videoen.

- At fri for mig er nok ikke det samme, som det betyder for alle mulige andre, lad os bare sige det sådan. For mig er det en kærlighedserklæring. Det er en kærlighedsfest, og jeg er ikke rigtigt til det der ord 'gift'. Det er noget med at eje hinanden, men kærlighed det vil jeg gerne være med til, griner Jesper og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Efter graviditet: Jeg kan kende mig selv igen

- Det var det første, jeg sagde til hende, da jeg kom hjem. Nu ville jeg gerne overgive mig til hende, og det var hun glad for. Det tog hun pænt imod. Jeg forklarede, at det for mig var en kærlighedserklæring på min måde, og hvad jeg mente med det. Det har hun jo sagt ja til, og jeg er der, hvor jeg vil holde en fest for hende, fortæller Jesper.

Ikke noget papir

Jesper og Lotus mødte hinanden, da de begge arbejdede på bogen 'Vi er magiske', som blev udgivet i maj 2022, og parret har nu et meditationsretreat på en ødegaard i Sjövik, Sverige.

LÆS OGSÅ: Kåre Quist sætter huset til salg

- Vi er jo ikke forlovede, fordi det er ikke i den kommercielle forstand. Forlovelse er et ord, som jeg bruger, men for mig betyder det noget helt andet at være forlovet eller gift med en anden. Det er et skridt dybere ind i at ville det menneske, siger Jesper.

- Hvem siger nej til kærlighed? Man kan måske godt sige nej til det andet, men kærlighed det, tror jeg, er essentielt for os alle sammen. Det er måske også det, der ligger i forlovelsen, som man siger ja til. Men så kommer der alt det med papir og ring, hvor man ejer hinanden, og det er jeg ikke så vild med. Det er som om, at man siger "Nu har jeg købt dig, nu ejer jeg dig". Det kan jeg ikke lide, griner Jesper.

LÆS OGSÅ: Geggo har fået svar på DNA-test: Her er min far

Det bliver dermed heller ikke en vielse i klassisk forstand, men et kærlighedsritual hvor den konkrete fremgangsmåde stadig skal findes. Kærlighedsfesten er endnu ikke planlagt, og Jesper fortæller, at det nok skal komme, når tiden føles rigtig.