Deltagerne i 'Forræder'
Deltagerne i 'Forræder'

WHAT! Deltagerne i 'Forræder' fik psykologhjælp

Paranoia ramte både spillerne og produktionen i 'Forræder'.

I aften løber TV 2's nye underholdningsprogram 'Forræderne' over skærmen. Og hvis du nogensinde har spillet computerspillet 'Among Us', brætspillet 'Secret Hitler' eller har set krimifilmen 'Knives Out', så har du måske en lille fornemmelse af, hvor intenst det har været for deltagerne at spille med. Du skal bare lige gange det med 10.

LÆS OGSÅ: Blev vraget på tv: Nu er Linea tilbage i 'Landmand søger kærlighed'

Artiklen fortsætter under videoen...

Præmissen for spillet er nemlig, at der udpeges nogle forrædere, der skal forsøge at myrde de loyale, der omvendt skal forsøge at gennemskue og forvise forræderne. Det betyder også, at man konstant tolker på hinanden og hele tiden er bevidst om sine egne ord og handlinger for ikke at virke mistænkelig.

Og dét må siges at kunne tære på én at befinde sig i et sådant univers i ti dage. Det har man nemlig oplevet i de udenlandske udgaver af formatet, hvor spillere har haft brug for psykologhjælp efter at have deltaget og derfor opfordrer nye deltagere til at tænke på deres mentale helbred.

Det har TV 2 allerede fra start haft med i overvejelserne, for deltagerne havde nemlig adgang til en psykolog gennem de ti dage, optagelserne stod på, i tilfælde af, at behovet måtte opstå. Dog var der ifølge TV 2 ingen, der benyttede sig af det.

Psykologen havde også en debriefing med alle spillere, når de forlod slottet, samt to dage efter deres hjemkomst.

LÆS OGSÅ: Geggo afslører: Linse sendte tyvekoster med toget

Psykisk udmattende

Én af de 18 spillere er 25-årige Julia Sofia Aastrup. Selvom det var sjovt for influenceren at være med, var det virkelig hårdt og noget af det mest psykisk udmattende tv, hun har lavet.

- Det var vildt, hvordan det blev så altoverskyggende. Og det er underligt, at man lige pludselig bliver mistroisk omkring alting, siger Julia Sofia til TV 2 og tilføjer, at hun pludselig begyndte at overanalysere alt, hvad de andre gjorde, og det betød også, at hun begyndte at tvivle på sig selv.

LÆS OGSÅ: Christian Degn fik royalt besøg: Så bliver det ikke større

Hun fortæller også, at da hun skulle hjem, græd hun så meget, at psykologen skulle sige "go", før hun fik lov at forlade slottet.

'Forræder' har premiere på TV 2 og TV 2 Play fredag 28. juli. Der er otte programmer i alt.