WHAT: 10 ting du ikke vidste om 'Vild med dans'

Selvom 'Vild med dans' har kørt i to årtier, er der stadig ting, som de fleste ikke ved - eller ikke kan huske - om programmet.

År efter år har seerne fulgt med i 'Vild med dans', hvor kendte danskere skal lære at bevæge sig på et dansegulv. De kendte danskere får hjælp af hver deres professionelle danser, som de øver sig med i seks dage, hvorefter de om fredagen skal præstere foran hele Danmark på direkte tv.

LÆS OGSÅ: Carsten efter 'Landmand søger kærlighed': Sådan er forholdet til Maja

I dag er programmet aktuelt med den 20. sæson, men selvom 'Vild med dans' har kørt i to årtier, er der stadig ting, som fleste ikke ved om programmet. Vi har samlet 10 af dem herunder.

LÆS OGSÅ: Dennis Knudsen hylder afdød datter

1. Parrene må kun træne sammen 15 timer om ugen

TV 2 har fastsat en grænse for, hvor mange timer deltagerne må træne, inden de går på dansegulvet.

- Vi træner 3 timer søndag, mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, fortalte Mette Sommer på sin Instagram i starten af oktober.

Før 2013 havde TV 2 ikke sat regler op for træningen. Det betød, at nogle nydansere blev dygtige for hurtigt, og udviklingen udeblev.

2. Så meget får deltagerne i løn

De kendte nydansere bliver betalt for at være med i programmet. De fleste har forhandlet sig frem til et fast honora, og derudover får de et ekstra beløb, for hver uge de er med.

Mange af de kendte har valgt at holde beløbet hemmeligt, men gennem årene er der kommet flere opsigtsvækkende løn-afsløringer.

I B.T podcasten 'Helt væk' har Oliver Bjerrehus blandt andet afsløret, at han fik 240.000 for at være med og 40.000 ekstra pr. program

LÆS OGSÅ: Nadja Kaagh deler hjerteskærende nyt om sønnen Sebastian

Derudover afslørerede HER&NU, at 44-årige Mikkel Kessler bokser fik én million kroner i honorar for at medvirke i programmet. Hertil kom 50.000 kroner ekstra for hver uge, han var med.

Og nyligst kom det frem, at den sæson-aktuelle Dulfi Al-Jabouri fik 420.000 kroner for at sige ja til showet og yderligere 40.000 kroner pr. program.

Derfor er 'Vild med dans' altså en ganske dyr omgang for TV 2.

LÆS OGSÅ: Amalie afslører: Derfor har jeg sagt nej til 'Forsidefruer'

3. Det tager mellem 20 og 40 timer at skræddersy en kjole

Hver uge sidder en række skræddere i en systue og skaber de sprudlende klæder til 'Vild med dans'.

I 2018 fortalte Chefkostumier Christina Ramlau til TV 2, at det som regel tager mellem 20 og 40 timer at skabe en 'Vild med dans'-kjole. Hun afslørede også, at den kjole, som Sofie Lassen-Kahlkes bar under sin freestyle-dans i 2017, er den 'Vild med dans'- beklædning, som har krævet absolut mest arbejde. Det tog 80 timers arbejde at lave den.

- Det var en simpel kjole, men der var ret mange sten på, fortalte Christina Ramlau dengang til mediet.

4. Deltagerne må ikke beholde deres tøj

Selvom 'Vild med dans'-deltagernes beklædningsgenstande er skræddersyet til netop dem, betyder det ikke, at de må beholde dem.

Det fortalte Mette Sommer i sin story i starten af oktober.

- Kjolerne tilhører Mastiff, efter de er brugt. De hænger i et lokale, og det er for vildt at se alle de kjoler, skrev 'Bachelorette'-deltageren.

5. Deltagerne er i gang 12 timer om fredagen.

Om fredagen bliver 'Vild med dans' vist live i fjernsynet og på TV2 PLAY fra 20.00 til 22.00, men i virkeligheden er nydanserne i gang hele dagen.

LÆS OGSÅ: Kærligheden brast for 'Bachelor'-stjerne

I starten af oktober delte Mette Sommer deltagernes program for dagen inden første liveshow, og det så ud således:

10:40 - 11:30 Øve åbningsnummer

11:30 - 11:55 Kostumeprøve

12:00 - 13:30 Make up

15:20 - 15:40 Danseprøve

15:40 - 15:55 Kostume i din garderobe

15:55 - 16:05 Brush up (Make up)

16:05 - 16:15 SOME

16:15 - 16:25 Klar i greenroom med briefing

16:25 - 18:30 Generalprøve

18:30 - 18:45 Aftensmad

18:45 - 19:00 Brush up (Make up)

19:45 - 20:00 Klar i studiet

20:05 - 21:35 LIVE program

21:35 - 21:55 Presse

LÆS OGSÅ: Droppet af Odorico: Nu sætter Kåre Quist ord på bruddet

6. Titelmelodien er latinamerikansk version af Regndans

Titelmelodien til Vild med dans er en latinamerikansk versionering af Danseorkestrets ’Regndans’.

7. Jens Werner er en af hjernerne bag programmet

Jens Werner har spillet en langt større rolle bag kulisserne i den spæde start af 'Vild med dans'. Udover at være en fast del af dommergruppen har han nemlig ageret konsulent. I starten hjalp han produktionen med alt det dansefaglige. Han hjalp dem med alt fra at udvælge, hvilket underlag man skulle danse på, til hvor hurtig musikken skulle være i en vals.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 20'-stjerne kørt galt: Besvimede i bilen

8. En historisk ændring

I juni 2019 løftede underholdningsredaktør Thomas Richardt Strøbech sløret for en historisk ændring.

- På TV 2 har vi længe været åbne for at se to personer af samme køn danse sammen. I år har der været et ønske fra en af de medvirkende om at danse med én af samme køn, og det har vi valgt at imødekomme, fortalte Thomas dengang.

Nydanseren, der ønskede at danse med én af samme køn, var skuespilleren Jakob Fauerby. Han fik Silas Holst som partner, og sammen skabte de to tv-historie ved at være de første deltagere i Danmark, som dansede to mænd sammen.

I 2021 gik Freja Kirk og Claudia Rex i deres fodspor og blev det første 'Vild med dans' par bestående af to kvinder.

LÆS OGSÅ: Faldt om i 'Robinson': Jeg var sindssygt bange

9. Thomas Evers Poulsen har været dommer i programmet

De fleste kender Thomas Evers Poulsen som en af de professionelle dansere i 'Vild med dans', men faktisk har han også været en del af dommerpanelet. I anden sæson erstattede han nemlig Kim Dahl. I tredje sæson vendte han dog tilbage som danser og blev erstattet som dommer af Allan Tornsberg.

10. Elming har rekorden

Selvom de fleste forbinder værtstjansen i 'Vild med dans' med Sarah Grünewald og Christiane Schaumburg-Müller, er det faktisk Claus Elming, som har været vært på programmet i flest år. Han har været vært i 12 sæsoner.