Sussi og Leo fravalgte folkekirken: Imod homoseksuelle kirkevielser

Da Sussi og Leo meldte sig ud af folkekirken, bankede den lokale menighedspræst på deres dør, men til trods for præstens fine gestus, holdt duoen fast i deres beslutning.

Selvom Sussi tror på gud og Jesus, fandt Leos bisættelse ikke sted i kirken, men i Manna-Thiese Multihal i Brønderslev, tilbage i februar.

LÆS OGSÅ: Sussi presset til at afsløre utroskab

Den nordjyske popduo meldte sig nemlig ud af folkekirken for flere år siden, og selvom den lokale menighedspræst dengang kom og bankede på deres dør, holdt duoen fast i deres beslutning.

LÆS OGSÅ: Stig Rossen stopper med musicals: Klar til nyt kapitel

Parret har aldrig fortalt, hvad der lå til grund for beslutningen, men da HER&NU mødte Sussi i Politikens Boghal på udgivelsesdagen af hendes nye bog ”Jeg er Sussi”, satte hun ord på.

- Vi synes ikke, at kirken prædiker det, som der står i biblen, fortæller sangerinden.

Sammen med sin mand har Sussi studeret og læst hele biblen flere gange, og ifølge den nordjyske popduo er der særligt et punkt, hvor kirken ikke efterlever sin lære.

- Det er ikke fordi, vi har noget imod homoseksuelle, men der står i biblen, hvis man skal følge den, at man ikke kan vie homoseksuelle, fortæller Sussi og fortsætter:

- Kirken prøver på at være inkluderende og afspejle bevægelser i samfundet, og i den forbindelse glemmer de at følge biblen.

LÆS OGSÅ: Jens og Anna sås efter Lene Beiers besøg: Sådan går det i dag

Efter Sussi og Leo sagde farvel til folkekirken kiggede de på andre kristne fællesskaber. De blev blandt andet venner med et par fra Jehovas Vidner, som de havde mange gode snakke med. Dog levede Jehovas Vidner heller ikke op til parrets overbevisning.