Mopper bliver begravet. (Foto: Viaplay)
Mopper bliver begravet. (Foto: Viaplay)

Så kom dagen: Mopper skal i jorden

Familien fra Bryggen tager en stor beslutning i dagens afsnit.

Godt fem år efter sin død, har familien fra Bryggen besluttet, at Mopper med det borgerlige navn Ann Patricia Christiansen skal have sit eget gravsted.

LÆS OGSÅ: Stor 'Bachelor'-bombe: Derfor tog hun hjem

Hvorfor først nu?, tænker du måske. Svaret er simpelt. Noget af Moppers aske har indtil videre stået i en urne hjemme hos datteren Linse Kessler og i en æske i barnebarnet Geggos køkkenskuffe. Tidligere har familien også spredt halvdelen af asken ud i byen Dorset i det sydlige England, hvor Mopper boede som ung.

Men nu skal resten af asken altså i jorden. Det serman i torsdagens afsnit af 'Familien på Bryggen', som også er sæsonafslutningen.

LÆS OGSÅ: Tidligere paradiso: Det bliver for meget

- Så kom dagen, hvor Mopper skal i jorden. Nok en smule mod sin vilje, men sådan er det. Hun er sgu nok ligeglad, griner Linse i afsnittet og viser et billede af Mopper, som Linse har tænkt sig at tage med til kirkegården.

Her skal hun mødes med datteren Geggo, som er idé-kvinden bag Moppers begravelse.

LÆS OGSÅ: I tårer over deleordning med Oliver: Det bliver værre

Mopper bliver begravet. (Foto: Viaplay)
Mopper bliver begravet. (Foto: Viaplay)

- Jeg synes, det er en fantastisk idé. Jeg bliver mere og mere glad for den. Den ro, der er herovre. I det hele taget, så er det bare alletiders, siger Linse til kirkegårdens graver, efter de to har snakket om, hvordan urnenedsættelsen skal foregår.

LÆS OGSÅ: 'Paradise'-mystik på morgenbordet: Hvad er det?

For Geggo er Moppers begravelse et vigtigt skridt videre i sin sorgproces.

Moppers begravelse (Foto: Viaplay)
Moppers begravelse (Foto: Viaplay)

- Jeg har savnet en afslutning. Jeg har savnet at få lagt låg på og få sagt ordentligt farvel til Mopper. Jeg føler, og jeg ved, at det her bliver afslutningen på min sorgproces, som jeg jo er blevet rigtig meget bedre til at håndtere, men som jeg stadig ikke helt har låg på, og det tror jeg, jeg får på den her måde, siger hun til kameraet.

LÆS OGSÅ: Geggo om husprojekt: Mangler pengene

Mopper blev 78 år gammel.

Moppers gravsten (Foto: Viaplay)
Moppers gravsten (Foto: Viaplay)