Jonas og Susanne fra 'Holder vi et år?': Derfor er vi med i programmet

Jonas og Susanne var til at starte med ikke enige om, hvorvidt de skulle være med i et program, der testede deres parforhold, men de endte med at sige ja, da det var nødvendigt at få øjne på udefra.

Jonas på 42 og Susanne på 40 år er aktuelle i TV 2's nye kærlighedseksperiment 'Holder vi et år?', hvor fire nye par har sagt ja til at lade deres parforhold overvåge, mens et hold eksperter kommenterer på, hvad der fungerer godt, og hvad der fungerer mindre godt i forholdet. Ekperterne skal ud fra deres ekspertise vurdere, om parforholdet holder et år, eller om de når at gå fra hinanden, inden deres et-årsdag.

Programmet har i aften premiere på TV 2, og her får vi for første gang kendskab til de fire par. Jonas og Susanne er eksperimentets alderspræsidenter, de har ingen børn, og de bor ikke sammen. De har været sammen et halvt års tid, da optagelserne til programmet går igang, og allerede i den spæde start af forholdet vurderer parret, at det vil gavne forholdet at få hjælp udefra, og det bliver en bidragende årsag til deres medvirken i programmet.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Mød parrene i nyt kærlighedsprogram på TV 2

- Vores forhold blev ret tidligt udfordrende, da vi kæmpede med forskellige ting, og vi synes, at det var spændende at få det sat under lup og få nogle andre til at kigge på det. Overordnet set har vi kæmpet med rammerne for et forhold, hvor vi måske så det at være kærester på forskellige måder. Jeg ønsker mig noget af det, der minder om det traditionelle parforhold, hvor Jonas har været i tvivl, fortæller Susanne til Her&Nu.

LÆS OGSÅ: Så du ham i går aftes? 'Landmand' Claus fik nok

Artiklen fortsætter under billedet.

Susanne og Jonas fra 'Holder vi et år?'.(Foto: André Blinkilde/TV 2)
Susanne og Jonas fra 'Holder vi et år?'.(Foto: André Blinkilde/TV 2)

Jonas ønsker ikke nødvendigvis, at de skal bo sammen for at være et godt kærestepar, da han også har brug for at være meget alene.

- Jeg kommer fra en stor familie, jeg har en stor omgangskreds, jeg er selvstændig og har mange jern i ilden. Så det med at være i et forhold, kan være svært. Jeg har brug for meget alenetid, og jeg lader op, når jeg er alene, hvor Susanne nok lader op, når hun er sammen med sin partner. Det har intet at gøre med, at jeg ikke glæder mig til at se Susanne, og det kan komme til at virke som en afvisning, men summen er, at vi vil hinanden lige meget, fortæller Jonas.

LÆS OGSÅ: Stjernepar venter barn: Afslører babys køn og ankomst

Overvejede en parterapeut

Selvom Susanne og Jonas bor tæt på hinanden og arbejder tæt på hinanden, så bliver det også meget lavpraktisk at skulle lave aftaler for, hvornår der er tid til at ses. Og det har fyldt meget i forholdet, at de ikke er enige om, hvor meget de skal ses.

- I starten hed det sig, at hvis vi kunne nøjes med at ses et par gange om ugen, så ville det passe dig fint, og jeg ville gerne ses oftere. Jeg ved med mig selv og kan mærke, at jeg har brug for at se, den jeg er kærester med for at få følelsen af, at vi har noget sammen, det kan jeg ikke bare gå og tænke mig til, fortæller Susanne til Jonas

Parret afslører også, at de allerede inden deres medvirken i TV 2-programmet havde talt om en parterapeut.

LÆS OGSÅ: Tommy Kenter: Hemmeligt bryllup

- Vi havde snakket om en parterapeut, da vi rigtig gerne vil hinanden. Vi har et dybt venskab og en stor tiltrækning til hinanden, men vi havde brug for nogen, der udefra kunne kigge på det. At der så er kamera på, det er en ekstra dimension, der gør, at vi selv får lov at se det udefra, fortæller Jonas.

Artiklen fortsætter under billedet.

Susanne og Jonas fra 'Holder vi et år?'.(Foto: André Blinkilde/TV 2)
Susanne og Jonas fra 'Holder vi et år?'.(Foto: André Blinkilde/TV 2)

LÆS OGSÅ: Karina efter 'Luksusfælden': Svines til

Var ikke enige om at medvirke

At parret nu er med i TV 2's nye program 'Holder vi et år?', det er lidt et tilfælde, for egentligt var parret slet ikke enige om, at de skulle være med i et tv-program, og det gav også nogle betænkeligheder hos Susanne, at Jonas havde tilmeldt parret uden at have hørt hendes mening først.

Jonas havde fået en nyhedsmail fra fjernsynet.dk, hvor der stod, at de søgte medvirkende, og han sprang til med det samme.

LÆS OGSÅ: Vender tilbage i populært tv-program

- Jeg ved, at det skal gå lidt stærkt, hvis man gerne vil være med, så jeg var lidt hurtig på tasterne og fik sendt en mail afsted, og lidt overraskende gik der kun 40 minutter, og så havde jeg en caster i røret, fortæller Jonas, der ikke havde talt med Susanne om idéen.

Susanne var ikke enig i Jonas' ide om, at de skulle på tv, og hun sagde til at starte med nej.

- Jeg var helt vild med konceptet og eksperimentet, og jeg har flere gange sagt, at det er et program, jeg selv ville tænde for, for jeg elsker at se sådan noget, men tanken om, at jeg skulle på tv, var fuldstændig uoverskuelig, og det kunne slet ikke komme på tale, fortæller Susanne til Her&Nu, men casterne kunne ikke slippe parret, og hun lod sig alligevel overtale, da det var kommet lidt på afstand.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Umut springer ud som dommer i populært madprogram

-Efter vi havde talt med casteren, sagde jeg pænt nej tak, men efter noget tid blev vi ringet op igen og spurgt, om vi har helt sikre på, at vi ikke ville være med, og så tænkte jeg over det en dags tid og endte med at sige ja, for jeg synes alligevel, at det var for spændende og en enestående mulighed, fortæller Susanne.

Du kan følge Susanne og Jonas' kamp for holdet hver torsdag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS! Stor ændring hos ‘Vild med dans’-dommerbordet