'Først til verdens ende'-vindere: Sådan går det i dag

Programmet lærte Stephanie og Nicolaj, hvad der var vigtigst for dem, og det har gjort, at de i dag er blevet til en lille familie.

Stephanie Schwartzbach og Nicolaj Halberg vandt den første sæson af ’Først til verdens ende’. Gennem programmet kunne man følge det sympatiske par fra Nordsjælland kæmpe for at finde hinanden og ikke mindst komme først til Singapore.

LÆS OGSÅ: CHOK! Kendispar skal skilles

En af de ting, der fyldte meget på Stephanie og Nicolajs rejse var at genfinde gnisten og finde ud af, om det skulle være dem fremover, og om de skulle stifte den familie, som især Stephanie så brændende ønskede sig. Da sidste afsnit rullede over skærmen så det ud til, at de havde vundet i både programmet og forholdet.

LÆS OGSÅ: Realitybabe efter stort vægttab: Nu skal brysterne laves

Artiklen fortsætter under videoen, hvor man kan se 'Paradise'-parret Anne og Nikolaj fortælle om fremtiden.

- Efter vi kom hjem fra rejsen var det en meget speciel periode, vi gennemgik. Optagelserne var færdige midt i december 2019, så vi landede hjemme lige midt i jule- og nytårsræset. Den nærmeste familie og venner, som kendte til vores deltagelse, var naturligvis spændte på at høre ind til vores rejse, men for os havde det været en meget intens oplevelse, så vi havde mest af alt brug for et pusterum til lige at lande hjemme i hverdagen igen. Og hverdag blev det også ret hurtigt. Desværre, fortæller parret og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Janni Ree efter operation: Frygter, det er kræft

- For alt det gode rejsen havde bragt os, blev pludselig sat på prøve, da arbejde og den gamle trummerum vendte tilbage. Vi havde lige rejst på tværs af jorden sammen uden en eneste reel konflikt, og efter hjemkomsten begyndte små hverdagsirritationer igen at melde sig. Vi blev enige om, at det ikke skulle være sådan, så vi besluttede at indføre nogle af de gode ting fra rejsen i vores hverdag.

De skulle være bedre til at være spontane sammen og prioritere tiden til hinanden, som de havde nydt så meget under rejsen. Derudover søgte Nicolaj nyt job og skiftede sin to og en halv times daglige transport fra Hillerød til Slagelse og retur ud med et job tættere på, så de fik mere tid til hinanden.

- Derudover er en meget væsentlig del af vores forholds udvikling, at vi fik lov til at genopleve vores rejse gennem programmerne. Hver tirsdag fik vi lov til at være fluen på væggen i vores eget forhold, og det var på en måde meget terapeutisk, og satte mange følelser og gode snakke i gang, som også har været med til at hjælpe os til, hvor vi er i dag.

LÆS OGSÅ: Geggo sætter ord på abort: Jeg fik voldsomme smerter

Er blevet forældre

Her halvandet år efter er Stephanie og Nicolaj nemlig et helt andet sted, end da man slap dem i bedste sendetid. I maj måned blev de mand og kone, og for godt to måneder siden bød de deres nye rejsemakker, datteren Agnes velkommen, og de er altså nu blevet en lille familie, som stortrives.

- Vi meget taknemmelige for, at det lykkedes Stephanie at blive gravid første gang vi aktivt prøvede. For det havde også været en af bekymringerne for os begge i at vente. Kunne det overhovedet lade sig gøre, når Nicolaj forhåbentligt også blev klar? Det kunne det heldigvis, og det var meget surrealistisk i starten, fortæller de.

LÆS OGSÅ: Bendtner vred og i chok over Philines video

Artiklen fortsætter under billedet fra Stephanie og Nicolajs bryllup.

De første tre måneder kæmpede Stephanie med voldsom kvalme og træthed, hvilket krævede en sygemelding fra jobbet som fysioterapeut. Hun nåede dog at komme lidt i gang igen, inden hun måtte gå på barsel tre måneder før termin grundet corona-restriktionerne for gravide.

- Fødslen var først planlagt til en hjemmefødsel, men det kunne desværre ikke lade sig gøre alligevel, da Stephanie kort inde i terminsperioden fik konstateret forhøjede levertal. Samtidig afventede vi svar på nogle andre prøver, der muligvis kunne gøre, at Stephanie skulle sættes i gang. Med et stort ønske fra Stephanies side om en naturlig fødsel gik vi derfor hurtigt i gang med aktiv fødselsmodnin, i form af blandt andet akupressur og akupunktur, fortæller de og fortsætter:

LÆS OGSÅ: 'Paradise'-babes nyfødte datter har fået corona

- Torsdag d. 10. juni 2021 18 dage før termin og oven i købet på Nicolajs fødselsdag meldte vores skønne datter Agnes sin ankomst, og hun kom til verden på helt naturlig vis. En fødsel hvor vi som par fandt ind i et helt fantastisk samarbejde hjulpet godt på vej af de to skønneste jordemødre på Nordsjællands Hospital, afrundet på fineste vis ved at Stephanie selv fik lov til at tage i mod vores lille pige. Vi synes, det var en helt ubeskrivelig oplevelse, som vi gerne gentager, så Agnes forhåbentligt kan få nogle søskende i fremtiden.

LÆS OGSÅ: Remee gav ‘X Factor’-produktionen et ultimatum'

Artiklen fortsætter under billedet, hvor man kan se den lille familie på eventyr.

Drømmer om at rejse jorden rundt

Stephanie, Nicolaj og Agnes har nydt den første tid som familie sammen. Nicolaj er først lige startet på arbejde efter fødslen, idet han valgte at forlænge sin fædreorlov med både ferie og selvbetalt orlov, så de kunne få en god og rolig start på livet sammen.

- Det er en beslutning, vi er helt vildt glade for, da det har givet os mange gode stunder som familie allerede og gjort, at Nicolaj fra start er blevet en stor del af forældreskabet, selvom Agnes jo i største grad er afhængig af sin mor, fortæller parret med et smil.

LÆS OGSÅ: Kjeldbjerg om ‘Robinson’: Jeg skammer mig

Det rejseglade par har i forældreorloven også allerede vist Agnes, at at rejse er at leve. Hun har nemlig allerede været med på sit første eventyr, da de tog på to ugers kør-selv-ferie gennem Sverige, Polen og Litauen. Turen gik over al forventning, og alt tyder på, at Agnes elsker at rejse mindst lige så meget som sine forældre. Det er heldigt, for Stephanie og Nicolaj har store planer.

- Vi har en drøm om en jordomsejling, som vi håber på at kunne realisere om cirka 10 år. Derfor er Nicolaj gået i gang med at færdiggøre sin sejleruddannelse, så han kan få sit duelighedsbevis, og så er planen, at vi de kommende mange år i højere grad også skal have rejseoplevelser til vands, så vi kan se, om livet til søs virkelig er noget for os, fortæller de.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Her er den nye ‘X Factor’-vært

Man kan stadig følge med

Efter hjemkomsten fra ’Først til verdens ende’ har Stephanie og Nicolaj startet en blog og en Instagramprofil, som beskriver både oplevelsen, men også essensen af rejseformen nemlig offline-travelling, som de også forsøger at udbrede til andre. At rejse uden telefon og alle de forstyrrelser, de fleste af os dagligt finder online, giver ifølge parret en helt anden form for nærvær, som de også under andre.

- Konceptet om at være offline har vi arbejdet videre med og har sidenhen arrangeret en række Offline-walks, hvor vi har taget folk med ud på nogle naturskønne vandreture, hvor formålet har været at få en pause fra den travle hverdag. Vi syntes også, at det var lidt sjovt med et navn, der relaterer sig til at være offline ved at række ud online på de sociale medier. Vi forsøger stadig at prioritere nærvær og tilstedeværelse når vi rejser, hvilket i virkeligheden også er det vi forsøger at appellere til gennem fores rejseprofil, fastslår de.

LÆS OGSÅ: UH! Janni afslører nye detaljer om affæren med Karsten Ree

De indrømmer dog, at mobiltelefoner er meget praktiske, når man rejser, fordi man både kan navigere med dem og holde styr på sine billetter og bookingbekræftelser til transport og hotel.

- Derfor er navnet måske ikke længere helt on point, og vi arbejder også på at finde et mere passende et for fremtiden, men det er helt sikkert, at vi ønsker at holde fast i et liv, hvor nærvær og tilstedeværelse er i højsædet, og hvor fokus ikke stjæles i unødig grad fra mobiltelefoner og lignende, slutter de.

Man kan følge med i Nicolaj og Stephanies liv og rejser på Instagram herunder, og Stephanie kan findes på Instagram her, mens Nicolaj kan findes her: