'Bagedyst'-Micki deler hemmelighed
Micki Cheng er særligt glad for at lave juleslik og kager, og nu kan du gøre ham kunsten efter. Her deler han sin opskrift på snebolde.
De velkendte marcipankugler med mørk chokolade og tyk sukkerskal, er noget mange er vilde med, og nu deler Micki Cheng en lille julehemmelighed: Hans opskrift på de populære konfektkulger, som faktisk er nemme at lave.
Snebolde
35-40 stk.
Ingredienser:
375 g marcipan
300 g mørk chokolade
Ca. 200-250 g flormelis
Evt. 1,5-2 spsk Grand Marnier
Evt. 1 tsk revet appelsinskal
75 ml past. æggehvider
Ælt marcipanen let sammen med Grand Marnier og appelsinskal. (Begge kan udelades for den rene smag af marcipan)
Tril marcipanen til kugler á ca. 10-11 gram stykket.
Temperer chokoladen (smelt i mikroovn til arbejdstemperaturen er på 33-34 grader)
Dyp hver marcipankugle i chokolade, lad den dryppe af og placer på bagepapir. Gør det ved alle kuglerne lad dem sætte sig et par minutter.
Tag engangsgummihandsker på og fordel nu endnu et tyndt lag chokolade på kuglerne. Læg dem på bagepapir og lad det størkne helt.
Sigt flormelis i en skål/dyb tallerken, så der ikke er klumper af flormelis.
Dyp kuglerne i æggehvider, afdryp og vend dem i flormelis. Lad sneboldene sætte sig let. Efterrul sneboldene i hånden og tryk flormelis ind, så de bliver jævne og flot runde.
Sneboldene kan holde sig et par dage uden for køl og en uges tid på køl.