Nikolaj Hübbe
Nikolaj Hübbe

Nikolaj Hübbe stopper: Det er rigtigt at give stafetten videre

Det kommer ikke som den store overraskelse, da Hübbe allerede i 2022 luftede tanken.

Siden 2008 har Nikolaj Hübbe været balletmester med ansvar for Den Kongelige Ballet. Han har meddelt teaterchef Kasper Holten, at han ikke ønsker at forlænge sin kontrakt, og Det Kongelige Teater skal derfor fra sommeren 2026 have ny balletmester, det skriver Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Afslører Petra Nagel slutningen af ny 'Bachelorette'?

Artiklen fortsætter under videoen.

- Jeg er både beæret og stolt af at stå i spidsen for Den Kongelige Ballet, og ser med lige så stor begejstring frem til de to næste sæsoner som de foregående 16. Men det er ikke nogen hemmelighed, at denne kontrakt skulle være min sidste som balletmester. Det har på alle måder været både berigende og et kæmpe privilegie, at have det kunstneriske ansvar for et af verdens bedste balletkompagnier, fortæller Nikolaj Hübbe i meddelelsen og fortsætter:

- Det bliver samlet til 18 år som balletmester for vores fantastiske ballettradition. Men når du har det overordnede ansvar i så mange år, følger også ansvaret for at sikre Kompagniets fortsatte udvikling med vedvarende ny inspiration, og derfor føler jeg, at det er rigtigt at give stafetten videre fra 2026.

LÆS OGSÅ: Gustav og Janni: Derfor er vi ikke med i 'Vild med dans'

Det Kongelige Teater påbegynder nu en bred international rekrutteringsproces, for at sikre, at den nye balletmester får muligheden for at præge repertoiret så tidligt som muligt i forbindelse med sin tiltrædelse i august 2026.

LÆS OGSÅ: Elvira taler ud om tiden i fængslet: Overvejer psykolog