AFSLØRING: Her er de hemmelige regler i ‘Først til verdens ende’

Har du også svært ved at følge med i spillereglerne i 'Først til verdens ende'. Vi har samlet overblikket.

Når man ser tv-programmet 'Først til verdens ende', så er der meget, man ikke ser på tv. For foruden alle de mange timers tv-optagelser, der ikke bliver plads til, så er der også en masse regler, man ikke ser.

LÆS OGSÅ: What: Ung mor betaler datter for billeder

Artiklen fortsætter under videoen af Mariam og Jasmin fra 'Først til verdens ende'.

LÆS OGSÅ: Kan du kende Nikolaj fra 'Først til verdens ende'? Her har du set ham før

Vi har samlet et overblik over de største ting, man ikke ser på tv.

Kamerahold

Når parrene er på farten, så er de ikke alene afsted. Det giver nok sig selv, at der løber en mand eller en kvinde med et kamera i nakken af dem, men faktisk består et hold af fire - de to deltagere, en kameramand og en tilrettelægger.

Når deltagerne rejser rundt, så er det afgørende, at de kan få plads til fire på rejsen. Derfor spørger de altid efter fire billetter, når de skal med bus, tog eller anden transport, der ikke er fly, for deltagerne må ikke flyve. Kan deltagerne ikke få plads til fire, må de vælge et andet transportmiddel, hvilket da også har været en hæmsko for deltagerne.

LÆS OGSÅ: Melvin Kakooza: I gang med ny sæson

Det er ikke kun billetter, der kan blive en hindring, når to yderligere skal med. At blaffe kan også være en udfordring, da der skal være plads til fire mennesker i bilen plus en masse bagage.

Når deltagerne skal finde overnatning, så skal der naturligvis også være plads til holdet bag, men her kan der dog indgås kompromis, hvis deltagerne får en overnatning hos nogle private, så er det okay, hvis der kun er plads til tre, så kameramanden som minimum kan komme med.

LÆS OGSÅ: Fra forsidefrue til husmor: Det skal Amalie nu

Godkendelse

Når deltagerne har valgt en rute, skal de have ruten og transportmiddel godkendt af et sikkerhedshold, der følger deltagerne på turen i en bil med ekstra kameraudstyr. Det kan give deltagerne noget forsinkelse at skulle have ruten og billetten godkendt.

LÆS OGSÅ: Nicolai afslører: Derfor blev jeg så rørt

Ruteforslag

Når deltagerne skal videre fra et checkpoint får de ikke kun en kuvert med næste destination. De får et langt hæfte med ruteforslag og informationer om de kommende byer. Men det er valgfrit for deltagerne, om de vil bruge produktionens ruteforslag, eller om de vil lave deres egen rute. Dog kan der være lande, de ikke må rejse igennem.

LÆS OGSÅ: Tidligere ‘Paradise’-deltager ude af ‘MasterChef’: Jeg brød sammen

Hemmelig konkurrence

Når deltagerne spørger om hjælp af folk på gaden, så må de gerne fortælle, de er med i et tv-program, hvilket også kan ses, når der er et kamerahold i nakken, men de må ikke fortælle, de er med i en konkurrence.

Planlægning

Deltagerne må kun planlægge en halv rute frem, og det nytter derfor ikke altid at tænke langsigtet, da det ikke er "lovligt".

LÆS OGSÅ: Szhirley overrasker sønnen: En gave for livet

Arbejde

Deltagerne har mulighed for at arbejde undervejs. Det er produktionen, der har arrangeret de mulige jobs.

Det hold, der kommer først ud af checkpoint må følge arbejde først og så frem deles. Der kan være nogle jobs, der ligger mere fordelagtigt på ruten end andre, og det er derfor en kæmpe fordel at kunne vælge job først.

LÆS OGSÅ: Ninos forklarer: Derfor har jeg droppet Bronuts

Vælger man et job på listen, er man ikke tvunget til at tage det. Man kan godt vælge job fra undervejs, og så frigives jobbet til de andre deltagere.

Pause

Deltagerne vælger ikke selv at holde hvil på ruten, der er tvunget 24-timers hvile, hvor deltagerne kan få lov til at være turister og slappe af, hvor de er.

LÆS OGSÅ: Kort efter fødslen: Mathilde klar til endnu et barn