Voldsdømt og løsladt: Det får Teitur i erstatning

Teiturs advokat har nu søgt erstatning.

Siden d. 25. maj 2022 har Teitur haft en voldtægtsdom hængende over sig. En dom, som lød på 2,5 års fængsel og 100.000 kr. i tort, og som han straks valgte at anke til landsretten.

Onsdag d. 26. oktober faldt der dom i ankesagen, og her blev Teitur frikendt for voldtægt, men idømt tre måneders fængsel for vold.

LÆS OGSÅ: Hovedvidne i Teitur-sag taler ud om dom

Men fordi han allerede har siddet varetægtsfængslet i fem måneder, har han dermed også siddet i fængslet to måneder for meget. Dermed er Teitur uberettiget frihedsberøvet.

Det betyder, at Teitur nu har krav på erstatning. Da Realityportalen kontakter Nicolai Berg, som er Teiturs forsvarsadvokat, afslører han, hvad erstatningen lyder på.

- Jeg har indsendt et erstatningskrav i går, og der opgjorde jeg det omkring 60.000-70.000 kroner.

LÆS OGSÅ: 'Paradise'-Nora tvivler på Teitur: Med en god advokat kan man komme langt

Pengene må Teitur dog væbne sig med tålmodighed for at få.

- Der går normalt 60 dage ved sagsbehandlinger i statsadvokaten, som er dem, der skal tage stilling til erstatningskravet. Så jeg forventer en afklaring inden for to til tre måneder, siger Nicolai Berg.

LÆS OGSÅ: Første billede af Teitur som en fri mand

Tilbage til fængslet

Selvom Teitur kunne forlade retten i går som en fri mand, slipper han ikke helt for at vende tilbage til Vejle Arrest, hvor han sad varetægtsfængslet indtil i går.

- Hvis han ikke allerede har været der, så skal han selv tilbage og hente sine ejendele. Det er ikke noget, arresten som udgangspunkt sender, fortæller forsvarsadvokaten og tilføjer, at han ikke har yderligere arbejde med Teitur udover behandlingen af erstatningskravet.

LÆS OGSÅ: Efter frifindelse: Teiturs familie reagerer