Rosa uden filter: Grin og tårer over løgsuppen

'Bagedyst'-Rosa lever af at lave mad på sin Youtube-kanal 'Rosa uden filter'.

Der er ikke kage men dampende fransk løgsuppe med ostebrød på menuen, da HER&NU kigger indenfor i Rosa Kildahls hyggelige køkken i Glyngøre.

Professionelt er der en verden til forskel på den Rosa, som hyggebagte i køkkenet i 2017, hvor hun kom med i 'Den store bagedyst', og så youtuberen Rosa, som nu på fuld tid lever af at lave mad på sine videoer under navnet 'Rosa uden filter', efter at have solgt sin vandflaske-virksomhed.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Mathilde afslører: De lavede fake interviews

– Det tog simpelthen overhånd med foredrag, events, influencer-opgaver og YouTube, og det vil jeg ikke slippe, for det er sjovt. Rutinearbejde er ikke lige mig, og vandfirmaet var blevet rutine, siger Rosa.

Nok står der noget andet på lønsedlen end i 2017, men Rosa er stadig den helt vidunderlige storsnakkende Rosa med let til både grin og tårer, og det betaler sig.

LÆS OGSÅ: Jackie presset af produktionen: Jeg valgte det ikke selv

– Min kalender for 2022 er fyldt godt op allerede. Da jeg fik så mange følgere på de sociale medier, tænkte jeg, at det skal bruges til noget fornuftigt. Der er jo lidt af en entertainer gemt i mig, jeg er en glædesspreder, siger Rosa grinende, mens hun tager skibriller på.

Skibrillerne er sjove på video, og Rosa optager selv sine videoer, klipper dem og lægger på nettet.

– Det, at jeg er begyndt med YouTube og holder foredrag, fordrer jo også, at jeg sætter mig ind i nogle nye ting. Det er en helt anden verden.

De unge elsker Rosa

Rosas navn på hendes YouTubekanal er ret velvalgt.

– Hvis en ret tager 20 minutter at lave, så kan jeg ikke stå i 20 minutter og ikke sige noget, så falder jeg om. Så jeg snakker lidt til de unge samtidig. Som farmor kan jeg sige alle ting, uden at de unge bliver fornærmet, mens forældrene jo både er pinlige og bagud, siger Rosa og fortsætter.

– Jeg er ikke pædagogisk, men jeg tror også, at de unge mennesker i dag har fået nok af pædagogik og af at sidde i rundkreds. Nu skal de bare have det fra en, som er kommet levende gennem livet og er blevet 64 år. Og kan de ikke lære at lave mad, så kan de da hygge sig lidt med mig på YouTube.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-deltager klar som ‘Vild med dans’-vært

Når man agerer på sociale medier, så giver det respons, og det mærker Rosa også.

– Det kommer altid kommentarer med gode råd fra garvede husmødre ligesom mig. Det er fint nok, men jeg synes, at man skal finde sin egen stil, og her hos mig, må man godt skære løg på et træbræt, siger Rosa, mens det dugger bag skibrillerne.

LÆS OGSÅ: Lisbeth Ø. afslører: Ralf vidste ikke noget

– Man må jo heller ikke køre sine gryder hen over et induktionskomfur, så de ridser og ødelægger pladen. Men det må man godt her hos mig, for hvis jeg ødelægger mit komfur, så køber jeg et nyt, og så får jeg bare ikke nyt tøj det år