'Min fede træner'-deltager er blevet fedmeopereret: Det var min sidste chance

Et år efter programmet sagde vægten plus 30 kilo, og det fik Christina til at sige stop.

Det blev hurtigt et omstridt tv-program, da TV3 præsenterede 'Min fede træner' i foråret 2017. Fire kendte skulle tage på og så tabe sig sammen med hver deres overvægtige makker, som de skulle agere mentor for. Mascha Vang var en af de kendte, og hun blev parret sammen med den storsmilende jyde Christina Lykke.

De to gik godt i spænd, og selvom det ikke var nemt for Christina at følge principperne i Mascha Vangs bog, så endte hun med at tabe 12,5 kilo i programmet. Efterfølgende gik det dog ned ad bakke for hende igen, ligesom de andre gange, hun har forsøgt på at tabe sig.

LÆS OGSÅ: Husker du Henrik fra 'Min fede træner'? Her er han i dag

Sådan så Christina ud inden operationen (Foto: Privat)
Sådan så Christina ud inden operationen (Foto: Privat)

- Det sidste år er min vægt steget med 30 kilo, og jeg har ikke energi eller flere kræfter til at fortsætte kampen nu. Jeg er på trods af overvægten en aktiv pige, som gerne vil ud blandt mennesker og være der, hvor tingene sker. Jeg har ingen følgesygdomme af min overvægt (endnu), men jeg ved, at det er et spørgsmål om tid, hvis det fortsætter. Mad er pt min livskvalitet. Man kan sige, at jeg har en madmisbrug, og jeg spiser mere voksne lastbilschauffører. Det er ikke et anstændigt ungt liv. Mad skal ikke fylde mit liv, fastslår Christina og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Nadia Shila: Min mor er ikke udviklingshæmmet, men …

- Derfor besluttede jeg mig for at få en gastric sleeve operation. Jeg er ikke stor nok til at få den betalt i Danmark, så operationen stod for egen regning. Jeg havde ikke lige 60-70.000 kroner at smide herhjemme, så jeg faldt over en dansk - tyrkisk kirurgi rejse. Prisen var det halve af i Danmark, og jeg fulgte andre personer, som havde fået det fortaget og så, hvordan deres liv ændrede sig. Jeg tog kontakt til stedet, og i løbet af nogle måneder havde jeg booket. Som sagt er jeg meget aktiv, men mangler bare en stop klods ved maden. Selvfølgelig er der noget psykisk ved et madmisbrug, der er altid en grund til, folk har er misbrug, det skal der arbejdes med. Men jeg havde bare brug for at føle mig mæt uden at skulle sulte!

For en uge siden lagde Christina sig derfor under kniven i Tyrkiet, hvor hun fik opereret mavesækken om til et smalt rør, som skulle bidrage til en kraftig vægtreduktion over den næste tid. Hun er nu tilbage i Danmark, hvor hun er sygemeldt fra sit arbejde i to uger.

LÆS OGSÅ: 'Min fede træner'-Christina ramt af sygdom: Jeg har taget på igen

TV-program var sidste håb - men det blev meget værre

Indtil videre er Christina meget glad for sin beslutning om at få foretaget operationen, som bliver et endegyldigt punktum i en periode på ti år af den kun 27-årige piges liv, hvor hun har kæmpet med overvægt og følt sig fanget i den forkerte krop. Selvom hun altid har været smilende udadtil, så forklarer hun, at hun mistede sin gnist indvendigt, derfor tog hun en drastisk beslutning for halvandet år siden.

Christina blev hele 12,5 kilo lettere i løbet af programmet. (Foto: TV3)
Christina blev hele 12,5 kilo lettere i løbet af programmet. (Foto: TV3)

-  Da jeg meldte mig til 'Min fede træner', så jeg det som mit sidste håb for at tabe mig. Jeg har kæmpet mange gange og har tabt mig både 10, 20 og 30 kilo flere gange. Men det hele er altid røget på igen og mere til. Derfor tænkte jeg, at tv-programmet ville være løsningen, egentlig mest for at få professionelt hjælp, fortæller Christina og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Sådan er det gået deltagerne fra ‘Min fede træner’

- Hvis jeg skulle stille mig op i undertøj på TV3 i Danmarks bedste sendetid, så ville kiloene ALDRIG ryge på igen, det ville være det største nederlag nogensinde. Jeg ville ikke vise hele Danmark, hvor hårdt kampen er og slet ikke fortælle dem min vægt for så bare at tage på igen. Det var min motivation. Men... Der gik lige præcis et halvt år efter programmet, så havde jeg taget 20 kilo på igen. Jeg blev overdynget af dårlig selvværd og var tit grædefærdig om aftenen eller til sociale arrangementer. Folk kendte mig jo på gaden og havde fulgt min kamp, ydmygelsen i at andre kunne se, hvordan jeg blev stor igen, var frygtelig.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea om Sidney Lee: Vi er ikke kærester, vi boller bare

Det var aller sidste chance, og jeg greb den

Et år efter programmet sagde vægten altså plus 30 kilo, og det fik Christina til at sige stop. Efter lang tids undersøgelse faldt hendes valg på gastric sleeve operationen, men det medførte også en klump i maven.

- Det eneste, som har fulgt mig, er frygten for andres løftede pegefingre og råd. Deres undrende blikke og snakken i krogene over valget, nogle vil helt bestemt sige “Ej, det er bare et let valg” - men hell no! Det er sidste valg for et godt og sundt liv. Jeg har kæmpet 10 år, det her var min aller sidste chance, og jeg greb den, fastslår Christina og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Derfor måtte Frederik Fetterlein ikke fortsætte i ‘Min fede træner’

- Jeg er inderligt lykkelig for mit valg, og specielt fordi jeg er så ung endnu. Jeg har stadig nogle gode år, hvor jeg skal vise mig frem og føle mig smækker-lækker istedet for at gemme mig væk! Jeg levede for at spise istedet for at spise for at leve. Det er ændret nu. Om nogle uger er jeg klar til at spise helt almindeligt mad, bare i meget mindre portioner.

Netop det med, at operationen skulle være et let valg, er noget Christina afviser på det kraftigste, det har taget hende lang tid at nå hertil, og det bliver heller ikke nemt fremover. Der er gået lige knap en uge siden operationen, og Christina er stadig sengeliggende og må ikke løfte på noget. Hun skal vænne sig til sin nye mave og opbygge den med sund kost i meget små portioner, men hun glæder sig til sit nye liv, som allerede er i gang.

LÆS OGSÅ: Deltagerne fra ‘Min fede træner’: Sådan har vi det med vores trænere i dag

Man kan følge Christina på Instagram her: