Martin kørte nødhjælp til Ukraine: Hårdt og rørende

Martin Greis Rosenthal kommer ikke til at slippe oplevelsen foreløbigt.

Martin Greis Rosenthal er lige startet optagelser på en ny stor dansk tv-serie 'Matadorerne' med Jesper Christensen, og han er glad for at komme i gang med det, efter en voldsom oplevelse ugen før.

Artiklen fortsættes under videoen, hvor Lene Beier fortæller om programmet ‘Langt ude i Lapland’…

 

–Jeg tog til Ukraine sidste søndag sammen med min handlekraftige far. Vi kørte med vores bus ind i Ukraine, hvor der dagen forinden var døde 35 mennesker og såret 170 bare 20 km derfra. Så det var ret massivt. Derfra kørte vi videre op til Warszawa i Polen, hvor vi hentede to kvinder og deres tre børn og kørte dem til Vestjylland, hvor et meget sødt hotelejerpar tog imod dem. Den oplevelse slipper jeg ikke lige med dem samme. Det har været meget mere hårdt, og jeg er meget mere berørt at det, end jeg havde regnet med, fortalte en tydeligt rørt Martin Greis-Rosenthal.

LÆS OGSÅ: Blev venner i ’Til middag hos’: Nu tager de på ferie

– Alle de privilegier, som vi danskere nyder godt af i fred og fordragelighed, de forpligter. Jeg er opflasket med næstekærligheden som pejlemærke, og det gælder også her. Under turen blev jeg konfronteret med min egen angst og lysten til at knibe øjnene sammen og sige ”Det eksisterer ikke”. Jeg kunne godt tage derned igen, for de var glade for den medicinske nødhjælp, men de har hårdt brug for hjelme, skudsikre veste, støvler og ammunition. Så det har jeg brugt det sidste døgn på at opstøve i et marked, der er helt støvsuget, fortalte Martin Greis-Rosenthal ved Bodilprisen i Folketeatret.

LÆS OGSÅ: Geggo laver tv igen: Er det ‘Bryggen’?