Luna fra 'De unge mødre': I hele den her proces jeg har gennemgået har jeg erfaret at jeg ikke gider at skabe forventninger til bestemte ting på bestemte tidspunkter, fordi at det giver et unødigt pres mod mig selv og kan skabe en negativ følelse for mig selv. Men jeg håber da på at 2020 bliver et godt år for mig som det har været i 2019, og at mit liv egentlig blot fortsætter som det kører lige nu. (Foto: Janus Nielsen)
Luna fra 'De unge mødre': I hele den her proces jeg har gennemgået har jeg erfaret at jeg ikke gider at skabe forventninger til bestemte ting på bestemte tidspunkter, fordi at det giver et unødigt pres mod mig selv og kan skabe en negativ følelse for mig selv. Men jeg håber da på at 2020 bliver et godt år for mig som det har været i 2019, og at mit liv egentlig blot fortsætter som det kører lige nu. (Foto: Janus Nielsen)

Luna åbner op: Blev reddet af 'De unge mødre'

Lunas deltagelse i 'De unge mødre' blev hendes vej ud af det voldelige forhold.

‘De unge mødre’-deltageren Luna Munk kan officielt kalde sig forfatter, efter hun tidligere på måneden udkom med bogen ‘Så gå dog fra ham!‘ hos forlaget mellemgaard, hvor den unge mor ærligt fortæller om sit liv og især det voldelige forhold med ekskæresten, der er far til hendes tre børn.

Bogen handler i høj grad om forholdet, og hvordan Luna kom videre og samlede styrken til at gå fra ham. Den unge mor kommer i bogen også ind på, hvordan hun kom med i 'De unge mødre', da hun stadig var sammen med ekskæresten - som hun dog forlod kort efter optagelserne til det første program.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-stjerne indrømmer: Jeg løj for politiet

I bogen fortæller Luna, at hun modtog en besked fra en caster til reportageserien, som gerne ville holde et møde med hende. Luna havde mange fordomme om programmet.

- Under helt normale omstændigheder ville jeg bare have afslået, men al den her medieomtale, som jeg havde fået mig på grund af min amning af tre børn, havde givet et input i mit liv. Jeg havde bevidst igen fortsat amningen af alle tre drenge for deres skyld, stadig for at kompensere for den situation, vi var i. Jeg ønskede ikke at udsætte dem for en sorg ved at fratage dem noget godt og velkendt, nu når alting var så usikkert. Derudover troede jeg også på det sundhedsmæssige i det, og jeg ønskede at fortsætte, til de selv sagde fra.

- Jeg havde på de sociale medier skrevet åbent om det, og det havde skabt utrolig meget opmærksomhed, fordi det var så atypisk, og inden jeg fik set mig om, så var det overalt i medierne. Jeg syntes, det var utrolig spændende, det var, som om det var med til at give mit liv lidt mere mening, et fokus og holdepunkt midt i al den her ulykke. Jeg oplevede, at utrolig mange så op til mig, at de så mig som et forbillede og for den mor, som jeg gerne ville være, hende, der gav sig selv 200 % til sine børn, skriver Luna i bogen.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-par skilt efter 3 måneder

Hun takkede derfor ja til samtalen med 'De unge mødre', og det var en rigtig god oplevelse.

- Jeg følte mig lynhurtigt draget af den her idé, der var et eller andet, som sagde til mig, at det var det, jeg skulle gøre. Jeg følte, at jeg havde så meget at fortælle, fordi jeg var jo mor på en anderledes måde, og det ville jeg rigtig gerne vise, og oven på min tur i medierne havde jeg også oplevet en stor interesse i min person og den måde, som jeg var mor på. Jeg oplevede pludselig utrolig meget anerkendelse, noget som gjorde mig glad og styrkede mig i min ellers sårbare position, skriver hun.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-deltager hasteindlagt med svære selvmordstanker

Reddet af 'De unge mødre'

Hun sagde derfor ja til at medvirke. Hendes daværende kæreste var ikke glad for beslutningen, som han ifølge Luna accepterede mod at få en tur i spillehallen. Det afholdt ham dog ikke fra at svine Luna til og latterliggøre hende ved familiesammenkomster og andre øjeblikke. Luna kunne dog med det samme mærke, at det var det rigtige valg.

- Min mavefornemmelse om hele programmet, og det at jeg skulle deltage, viste sig at være rigtig. Der kom masser af spændende optagelser, og typisk lavede vi sync (scener hvor jeg snakker til kameraet) om aftenen, når drengene sov, og mine triste og kedelige aftener blev erstattet af sjov og godt selskab. Jeg nød det rigtig meget, og det var, som om jeg kom med ind i en lille familie, det var en følelse, jeg ikke havde prøvet rigtig længe.

- Samtidig kunne jeg ikke huske, hvornår jeg sidste var blevet anerkendt for bare at være mig. Hver gang vi optog, fik jeg simpelthen så meget ros for bare at være mig og klare tingene, som jeg gjorde. Det var en vild følelse at opleve det face to face. Det mest anerkendende, som jeg oplevede, var bag en skærm, på Facebook f.eks., men her kunne jeg virkelig mærke, at de mente det. Det gjorde utrolig meget for mig, og det styrkede mit selvværd ufattelig meget.

LÆS OGSÅ: Kontrakten opsagt: Slut med ‘De unge mødre’ og ‘Ex on the Beach’

Luna fortæller, hvordan 'De unge mødre' blev hendes redning og var med til at få hendes liv vendt rundt.

- Tiden gik, og jeg begyndte at kunne mærke glæden blomstre op i mig igen. Det var, som om jeg fandt en ny mig. Jeg lagde rigtig meget fokus i de sociale medier, når drengene sov. Jeg deltog i debatter om mig og den måde, som jeg var mor på, og selvom tonen til tider var rigtig hård, så gav det mig et fokus. Det var et get-away fra den virkelighed, som jeg levede i, jeg gemte mig på en eller anden måde bag ved det.

- Allerede inden jeg overhovedet var blevet vist i tv’et, var jeg glad for, at jeg havde sagt ja. Jeg kunne mærke, at det var noget helt specielt, det var med til at fylde et hul ud og lige så stille sy mig sammen igen. Det gav mig styrke til at tro på mig selv. Det var 'De unge mødre' og mit valg om at deltage deri, som blev mit springbræt til at holde fast i mit brud en gang for alle. Min deltagelse endte med at blive et kæmpe vendepunkt i mit liv og i hele vores tilværelse.

Hvordan 'De unge mødre' endte med at hjælpe Luna med at gå fra kæresten, kan du læse i bogen.

Så gå dog fra ham!‘ er udkommet hos forlaget mellemgaard til en vejledende pris på 139 kroner for en e-bog og 169,95 kroner for en fysisk bog.

LÆS OGSÅ: Efter stor skuffelse: ‘De unge mødre’-stjerne venter barn nummer tre