'Kometernes jul'-stjerne holder jul på en helt speciel måde

Martin Greis-Rosenthal, der spiller Panda-Søren i 'Kometernes jul', får dobbelt op på julen.

Der er langt fra den godmodige fysiklærer Panda-Søren i TV 2’s julekalender 'Kometernes jul' til den travle trebarnsfar og skuespiller Martin Greis-Rosenthal.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Sofie Linde fortæller om at være vært på den nye sæson ‘X Factor’… 

En ting har de dog til fælles; de elsker børn og glæder sig til jul.

LÆS OGSÅ: CHOK: ‘Landmand søger kærlighed’-deltager kørt galt

– Min hustru Katrine og jeg har haft et supertravlt år. Vi har begge lige medvirket i Paprika Steens nye komedie 'Fædre & mødre', hvor vi var på nærmest hver dag, og så har jeg været i udlandet og lavet Netflix-serie i Berlin og i London. Så i år er julen ekstra vigtig, fordi vi får lov at geare helt ned og få set vores unger i øjnene og hygget med dem, fortæller Martin Greis-Rosenthal, 41, der i flere måneder nærmeste levede i sweateren med pandamotiv.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-familie afslører glædelig nyhed

Nu står den endelig på julehygge i december med familien i Taarbæk nord for København.

– Vi skal være nære og lave julepynt sammen. Vi har ”den store julepyntsdag”, og i år har vi pyntet op i november. Vi kunne ikke vente til 1. december, for vi skal have det fulde ud af julen i år, afslører Martin, der er far til Emma på 12, Ester på ni og August på fem år.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-par har endelig fået svar: Sønnen er autist

Giv børnene fri

Heldigvis gider børnene godt være sammen med deres forældre.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Ralf Christensen og Lisbeth Østergaard fortæller om deres jul midt i julebagningen…

– Vi har en gryende teenager i hjemmet, og hun er naturligt nok meget tiltrukket af telefonen. Det er med at finde en balance i det. Hun har heldigvis hovedet skruet rigtigt godt på og vil os gerne, siger Martin, der ikke selv kan sige sig fri for at have telefonen inden for rækkevidde.

LÆS OGSÅ: Grådkvalt reality-stjerne: Hun er ved at forsvinde fra mig

– Jeg kan selv være vanvittigt tiltrukket af min telefon eller fjernsynet, fordi det er afslapning, og du kan koble helt fra. Så det accepterer jeg absolut, hvis det er det, børnene har lyst til. Men det handler jo, ligesom i 'Kometernes jul', om at blive fascineret og draget af alt det, der er omkring dig, som ikke nødvendigvis foregår på telefonen. Og det har vores børn heldigvis meget mod på.

Dobbelt op på julen

– Vi har altid været gode til at dyrke julen, og vi får dobbelt op på julen med den almindelige danske jul og så Chanukah, den jødiske jul. De handler grundlæggende om det samme. God mad og godt selskab. Min svigerfar og jeg har den faste  tradition, at vi vinterbader sammen i julen, og så står Katrine klar med et dejligt glas rom bagefter. Vi har en saunatønde, som vi bruger efter vinterbadningen.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang og datteren får debut sammen i ny film

Det er Katrines jødiske baggrund, som har givet Martin nye udfordringer i køkkenet.

– Jeg laver en stor del af julemaden. Min mor er fra Jylland, og min far er fra Fyn, så det har været traditionelt hele vejen igennem. Derfor var det spændende at få lov at blive en del af Katrines familie med de jødiske traditioner. Det er megafedt at begive sig ud i det køkken, fortæller Martin.

LÆS OGSÅ: Forsidefrue tvunget til at lukke sin forretning

– Vores hofret til Chanukah hedder ”latkes”. Det er friturestegt revet kartoffel. Det fantastiske ved jødisk mad er, at det relaterer til en historie fra jødedommen. Latkes stegt i olie minder om julemiraklet, hvor olien brændte i templet i syv dage. Alt har en historie, som vi kan give videre til børnene, som forhåbentligt så sætter ekstra meget pris på maden.