Julen er speciel for Oscar Dietz og familien: Fars død styrkede os

Julen er noget helt særligt for den unge skuespiller Oscar Dietz.

Julen er hjerternes fest, og når man som Oscar Dietz oplever som kun 14-årig at få sit hjerte revet i tusinde stykker, da hans far døde i 2014, så betyder julen noget helt specielt.

Artiklen fortsætter under videoen med Thomas Skov...

Oscar, der spiller den ældre Johannes i TV2’s julekalender 'Kometernes jul', er i dag 21 år. Sorgen efter farens død er placeret et varmt sted i Oscars hjerte, og han fortæller gerne om det.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree sikker: Har kun uger tilbage

– Vi er ret tætte i familien, vi har jo været nogle svære ting igennem. Min far døde, lige inden vi startede på 'Antboy 2' i 2014, og hans død har været med til at styrke båndene i familien. Der var en stor tryghed for mig i at føle, at der er meget kærlighed omkring mig, fortæller Oscar.

Oscars far var musikeren og tv-produceren Anders Dietz, der døde kun 44 år gammel af en blodsprængning i hjernen og faldt om i et supermarked, mens han købte ind til aftensmaden.

– Vi var rigtig mange mennesker samlet den første jul efter min fars død oppe i Tisvilde. Det rykkede os virkelig sammen.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne afslører graviditet

Nedtælling til jul

Dietz-klanen, der bl.a. består af Oscars mor, lillesøster, fire onkler, gudfar og bedsteforældrene bor i Tisvilde i Nordsjælland, og her er julen allerede i gang.

Artiklen fortsættes under videoen med Amalie og Jackie, der fortæller om deres juletraditioner…

– For mig er det jul, når vi rammer december. Jeg elsker den 24 dage lange nedtælling, inden juleraketten skydes af sted. Det kan mærkes, at alt ændrer sig, og der er julemusik på alle radiokanaler. Jeg elsker de gamle crooner-julesange som 'It’s begining to look a lot like Christmas', det er bare hyggeligt, fortæller Oscar, der ligesom sin far spiller guitar.

SE BILLEDERNE: Så søde var ‘Forsidefruerne’ som børn

I dag lever Oscar af sit skuespil og af at lægge stemme til tegnefilm. Mange vil genkende ham fra de tre film om drengen Pelle, der bliver bidt af en tissemyre og får superkræfter som 'Antboy'.

Skuespillet har været en del af Oscars liv, siden han som seksårig fik rollen som balletdrengen 'Billy Elliott' på Det Ny Teater, og siden har han bl.a. spillet på Det Kgl. Teater og har stået over for Ulf Pilgaard og Lisbet Dahl i 'Vores sensommer' på Østre Gasværk.

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaard søger julehjælp

– Det var gennem 'Antboy', at jeg blev et kendt ansigt i Danmark, og hele min opvækst foran kameraet har været sammen med Ask Hasselbalch, der også instruerer 'Kometernes jul'. Det er fedt at arbejde sammen med ham igen, siger Oscar, der flyttede hjemmefra for halvandet år siden, men skal være sammen med familien i julen.

LÆS OGSÅ: Ung mor afslører lynfødsel: Mor til fire

Lidt mere voksen

–Jeg er ikke blevet for gammel til at hænge ud med familien i julen. Det sætter jeg sindssygt meget pris på. Det er det allervigtigste for mig, især nu, hvor jeg er flyttet hjemmefra. Det er faktisk et af de punkter, hvor jeg kan mærke, at jeg er blevet lidt mere voksen. Jeg elsker de dage, hvor man virkelig har tid til at være sammen.

For Dietz-familien er julen meget traditionel.

LÆS OGSÅ: CHOK: Ung mor skal skilles

– Vi er en stor familie i Tisvilde, og vi tager ud og henter vores juletræ selv. Og så kører vi både and og flæskesteg og så ris a’ la’ mande. Vi har også taget til Fyn og har fejret jul hos min gudfars mor. Så står den på traditionel fynsk mad, bl.a. grønlangkål, og det har været megahyggeligt. Så er vi nærmest på ferie og er for alvor sammen.