Efter 'Løvens Hule': Hjulpet godt på vej

Tre af løverne var begejstret for virksomheden 'DAWN'. Nu får ejerne den rette hjælp.

I aftenens afsnit af ’Løvens Hule’ var løverne Jesper Buch, Christian Arnstedt og Tommy Ahlers sultne efter at investere i den samme virksomhed 'DAWN'.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen syg af implantater: Vil på operationsbordet igen

Artiklen fortsætter under videoen af Jacob Risgaard, der er én af løverne fra ‘Løvens Hule’...

I afsnittet præsenterede makkerparret bag 'DAWN', Adam Overgaard og Thomas Kristensen, at en person i gennemsnit om året udskiller cirka 100 liter sved under ens søvn. Virksomheden havde derfor en løsning på, hvordan man som forbruger især kunne reducere sit behov for maskinvask.

Løsningen var sengetøj i økologisk bomuld, men med den særlige egenskab, at stoffet havde antibakterielle egenskaber, der aktivt kunne fjerne lugt og 99,9 procent af alle bakterier. Behandlingen gjorde, at man dermed kunne skippe op til to vaske.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-stjerne scorer prestigefyldt job

Efter optagelserne

Løverne Jesper Buch, Christian Arnstedt og Tommy Ahlers kæmpede bragt om at gøre sig attraktive over for de århusianske iværksættere, da ’DAWN’ slog benene væk under dem. De var hverken bange for at puste sig op, vise de skarpe tænder frem og komme med drilske stikpiller til hinanden.

LÆS OGSÅ: Jeanette Ottesen efter skilsmisse: Han var mig utro

Men det endte med, at alle tre løver kom med på rejsen. 'DAWN' søgte oprindeligt 300.000 kr. for ti procent af deres virksomhed i afsnittet, hvilket svarede til en værdiansættelse på 3. mio. kr. Men det viste sig at være en større investering, de fik med sig hjem.

Christian og Jesper gaflede hver især 10% af virksomheden for 275.000 kroner. Desuden valgte Tommy også at hoppe med ombord i det friske sengetøj. Det gjorde han med 137.500 kroner for fem procent af virksomheden.

LÆS OGSÅ: Julia Sofia og Mark afslører: Flytter sammen

Efter optagelserne af 'Løvens Hule' har samarbejdet, ifølge Adam Overgaard, været produktivt. Her faldt svaret prompte:

- Samarbejdet med løverne har været super godt fra start af. Vi mødtes relativt hurtigt, og de har bidraget med lidt af hvert. Vi har fået styr på nogle processer, der strækker sig til alt fra lager, logistik til sourcing, fortæller han til HER&NU.

LÆS OGSÅ: 6 ting du ikke vidste om Anne Stampe Olesen fra 'Løvens hule'

I afsnittet undrede løverne sig dog over de tal, der blev præsenterede. Én af kritikpunkterne kom særligt fra Tommy, der var skeptisk over den 44% klimabesparelse, der blev angivet. Ikke desto mindre, lød kritikken på, at besparelsen var understøttet af anbefalinger og ikke rå data. Makkerparret kortlagde, ifølge ham, ikke det rette tal omkring miljøbelastningen.

LÆS OGSÅ: Janni Ree afslører: Mere tv

Men efter optagelserne har iværksætterne langsomt men sikkert fået den rette hjælp og er dykket mere ned i at lave mere konkret data.

- Det er en proces, vi konstant arbejder videre på. Vi har fortsat brug for mere data for at få en ekstern til at lave de endelige beregninger. Så det er noget, vi tager løbende, fortæller Adam og fortsætter:

- Næste mål for os ville være at komme ud med nogle cases, hvor man har dokumentationen i orden, sådan så vi ikke kommunikerer noget ud, før vi har den endelige dokumentation. Vi vil have noget hurtigst muligt. Vi er ambitiøse omkring, hvilken impact vores sengetøj kan have. Vi vil hellere vente til, at vi har en ordentlig analyse og kan fremlægge. Det har løverne været med til at gøre os bevidste om, afslutter han.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-stjerne scorer prestigefyldt job

Men uanset hvad, har støtte fra løverne været brugbart. 'DAWN' tapper ind i en tid, hvor klimakrise fylder meget, og hvor innovation er vigtigere end nogensinde:

- Det unge founder-team i 'DAWN' har arbejdet med en kategori, der i mange år ikke har haft en væsentlig innovativ flyvehøjde i forhold til, hvad man ser i mange andre kategorier. Det gør dem rigtig interessante, og vi er spændt på at følge deres innovation i de kommende år, kommenterer Christian, der sammen med Jesper altså nu også er medejere af 'DAWN'.

LÆS OGSÅ: Husker du 'Paradise Hotel':-deltageren Ronnie? Det laver han i dag

Programmet 'Løvens Hule' kan ses på DR 1 om torsdagen kl. 20.00 og DRTV.