Tina og Isabel har genfundet kærligheden under optagelserne til 'Fede forhold'. I dag håber de på at få barn (Foto: Privat)
Tina og Isabel har genfundet kærligheden under optagelserne til 'Fede forhold'. I dag håber de på at få barn (Foto: Privat)

Efter lang kamp: TV-par afslører graviditet

Senere på året bliver Tina og Isabel forældre for første gang, men alt er ikke gået efter planen.

Da Tina og Isabel Rosiak Lønborg deltog i anden sæson af 'Fede forhold' tilbage i 2020, tabte de sig 59 kilo til sammen, og i sidste afsnit gik Isabel på knæ for Tina og spurgte, om hun ville gifte sig med hende.

LÆS OGSÅ: To uger efter kæreste-tatovering: Bekræfter brud

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor 'Årgang 20'-parret Maria og Nikolaj fortæller om graviditeten.

Brylluppet blev udskudt flere gange på grund af corona, men i sommeren 2022 blev de endelig gift. Allerede under tv-optagelserne fortalte parret åbent om deres drøm om en familie. Det var for Isabel den største årsag til at ville tabe sig, for hun ville gerne være gravid.

LÆS OGSÅ: TV-par søger hjælp

Den drøm har de kæmpet for lige siden, men det skulle vise sig ikke at være nemt. I fire år har parret kæmpet for, at Isabel skulle blive gravid, men det lykkedes ikke. Til gengæld er Tina nu gravid, og parret bliver forældre til en lille pige til august.

- Det har været et langt og opslidende forløb. Jeg har været i fertilitesbehandling, først i det private med insemineringer, derefter med IVF behandling i det offentlige, og der blev vi til sidst skrevet op til ægdonation, da IVF forsøgene ikke gav meget af sig. Men der er over et års ventetid, før der er en donor. Men man må godt gå i det private og prøve det imens, uden at man mister sin plads i køen, fortæller Isabel og fortsætter:

- Så vi tog kontakt til Maigaard Fertilitetsklinik i Odense, og de ville gerne hjælpe os med vores drøm. Her valgte vi så også, at Tina skulle i gang med at prøve. Vi købte en IVF pakke til mig og en inseminering til Tina. Tina begyndte så at bløde dagen efter insemineringen, så vi fik at vide, at hendes menstruation nok var kommet, og det var jo trist. Vi havde ikke lyst til at tage graviditetstest efter 14 dage, men det skulle man jo gøre. Og gudskelov for det for Tina var gravid.

LÆS OGSÅ: 'Nybyggerne'-par afslører stor nyhed

Isabel kæmper stadig for at blive gravid

Tina er nu i uge 18 og har termin 31. august, men selvom parret kan se frem til at blive forældre til sommer, så har Isabel ikke opgivet kampen for også at blive gravid, og det er der en god grund til.

- Så snart Tina føder, mister jeg min plads i køen hos det offentlige, fordi man i Danmark kun har ret til hjælp til første barn, og det bliver jo så vores lille pige. Desværre har mine forsøg ikke givet meget pote og har kun haft en ægoplægning ud af seks IVF forsøg. Det er en rigtig hård kamp for mig. Jeg har aldrig oplevet noget så umenneskeligt.

LÆS OGSÅ: 'Ex on the Beach'-par afslører plan om børn

- Vi ønsker os et barn mere, og det arbejder jeg i dette øjeblik på det. Vi har jo begge kørt fertilitetsbehandling på samme tid vel vidende om, at vi kunne opnå graviditet sammen. Det havde været drømmen.

Isabel understreger, at hun er lykkelig for, at Tina kan få hendes største drøm om at blive mor til at gå i opfyldelse, men hun indrømmer, at der er en lille sorg ind over også, idet Isabel har kæmpet så hårdt for selv at blive gravid.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-stjerne afslører stor nyhed

Reglerne spændte ben

Ifølge Isabel er reglerne omkring fertilitetsbehandling i Danmark for stramme, og de har ikke været til parrets fordel. Derfor ville hun ønske, der blev løsnet lidt op for reglerne.

- Vi ville ønske, at man i det offentlige havde flere chancer for at opnå graviditet. Der hedder den fem påbegynde forsøg og tre ægoplægninger. Jeg nåede kun fire forsøg, hvor den ene var gratis, da jeg var med i et lægeligt forsøg. Men jeg fik aldrig nogen ægoplægninger. Jeg synes, man giver for hurtig op på os, som har svært ved at få børn. To forsøg mere vil kunne gøre så meget, fastslår hun og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Emil Midé følger hjertet: Tid til familien

- Tina måtte også lovmæssigt donere æg til mig, da jeg nu ikke længere kunne blive gravid på egne æg, men fordi de så har en anden regel, der hedder, at kvinder over 35 år ikke må det, så fik hun ikke lov. Der måtte kun bruges en fremmed kvindes æg som donor, og det er der jo lang ventetid på. Loven om at man kun må give æg til partner i tilfælde af sygdom, eller hvis man lider af barnløshed, burde afskaffes.

Isabel og Tina håber på, at regeringen ændrer reglerne, så man også kan få hjælp til at få barn nummer to. Men de erkender, at det nok ikke kommer til at ske, før de bliver for gamle til at kunne nyde godt af det.

I mellemtiden kæmper Isabel for en graviditet, og så er de lykkelige for, at de i hvert fald får ét drømmebarn. Man kan følge parrets videre rejse på Instagram her: