Emil Midé følger hjertet: Tid til familien

Efter Emil har fået børn, ser han livet fra et helt nyt perspektiv.

Som barnebarn af Troels Kløvedal og søn af Mikkel Beha Erichsen er han født med eventyr i blodet. Og sammen med hustruen, Louise, skal Emil Midé Erichsen nu vise sønnerne Rumle og Hugo, på snart to og fem år, den store verden.

Artiklen fortsætter under videoen med Simon Kvamm...

– Da Louise og jeg var yngre, rejste vi meget efter destinationer. Vi skulle se og opleve noget bestemt. Efter vi har fået børn ligger rejsen i at have tid sammen. Så er det knap så vigtigt, hvor vi skal hen. Det skal bare handle om tid sammen, fortæller Emil, 33, der netop har udgivet bogen 'At vende sig mod havet', som han også er på foredragsturné med.

– Vi kan se på Hugo, den
ældste, at det begynder at
blive interessant med en
skærm. Det er et tids
-
punkt i hans liv, hvor vi
skal vise ham, at man
kan lege på mange må
-
der. Det behøver ikke
være med en iPad i hån
-
den. Det kan også være
udenfor og ude i naturen.
– Vi kan se på Hugo, den ældste, at det begynder at blive interessant med en skærm. Det er et tids - punkt i hans liv, hvor vi skal vise ham, at man kan lege på mange må - der. Det behøver ikke være med en iPad i hån - den. Det kan også være udenfor og ude i naturen.

LÆS OGSÅ: Julie Lyck efter fødslen: Ingen tog mig seriøst

Med udgangspunkt i sin rejse mod Nordpolen, som man også har kunnet følge på TV 2 i serien 'Den sidste breddegrad', fortæller han her om sit liv og sine tanker.

Og ikke mindst opgøret med hverdagen.

LÆS OGSÅ: Uhh! Flere fyre i 'FBOY Island'

Emil satte sammen med sine brødre og far kursen nordpå, fordi han i hverdagens trummerum savnede eventyret, spændingen og det uforudsigelige, men endte med at savne noget helt andet.

Endnu engang
skal skibet Havana
danne base for nye
eventyr.
Endnu engang skal skibet Havana danne base for nye eventyr.

– Jeg vil gerne inspirere til, at flere tør at stille sig selv spørgsmålet, om de lever det liv, de drømmer om. Det er vigtigt, at vi gør det, for vi har jo kun det ene. Det er også vigtigt for mig at vise, jeg er et menneske, der begår fejl. Jeg har intet imod at vise min sårbarhed, forklarer Emil.

Stort savn

Selv fik han for alvor sat tankerne på plads under rejsen i den nådesløse natur på Svalbard.

LÆS OGSÅ: Samuel og Clara bekræfter: Mere end venner

– Nogle gange skal der bare en ydre rejse til for at starte en indre. Det kan jo virke åndssvagt, for hvorfor kunne jeg ikke gå og tænke de tanker hjemme? Det kan man bare ikke altid.

Louise har taget orlov fra sit
studie til fysioterapeut for at
rejse med
familien.
Louise har taget orlov fra sit studie til fysioterapeut for at rejse med familien.

Han kom til at savne Louise og ungerne så meget, at tårerne ofre pressede sig på og han flere gange måtte spørge sig selv, hvad han dog lavede dér, når han helst ville være sammen med dem.

– Det at savne minder mig om, hvad jeg elsker og er rejst væk fra. Det er jo ikke mit hus, mit arbejde eller min Volvo, jeg går heroppe og savner. Det er min kæreste, mine to unger – min familie. I løbet af en almindelig arbejdsdag mellem møder og deadlines når jeg bare ikke til et punkt, hvor jeg græder, fordi jeg savner mine børn og min kæreste virkelig meget. Der skal simpelthen noget mere til. Og det er måske den vigtigste gave, et eventyr kan give: Det kan kalibrere kompasset og tvinge én til at søge indad: Hvad er det, der er vigtigst for mig i livet? Hvad bidrager jeg med i verden? Både i det helt nære og i de store cirkler, skriver Emil i bogen, hvor han også indrømmer, at han ikke har været den mand, han gerne ville være, efter han er blevet far.

LÆS OGSÅ: Uhh! 'Vild med dans'-stjerner søger dansere

– Jeg har ikke været god nok til at holde Louise i hånden igennem de her vanvittige år og se vores liv fra hendes perspektiv. Men jeg føler nu, at vi har fået skabt et stærkt fælles ståsted, og jeg glæder mig til, at den næste store rejse bliver en rejse med min lille familie. Det føles meningsfuldt, siger han.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen afslører vild forandring