Søs Egelind fik skideballe af Tøfting: Han er sgu skrap

Søs Egelind fik sig noget af en øjenåbner takket være Stig Tøfting.

Powerbank til høreapparaterne og knæskinne til et dårligt knæ var to af de vigtigste ting at pakke ned for skuespilleren Søs Egelind, 64, da destinationen i november var 15 dages vandretur i Himalaya i Nepal til optagelserne af 'The Journey', som lige nu kan ses på Viaplay og TV3.

LÆS OGSÅ: Casper Christensen er tilbage på skærmen

– Jeg tænkte ikke
en skid over forfængelighed, for det ligger ikke til mig. Der
var så mange andre
ting at bruge kræfter på undervejs.
– Jeg tænkte ikke en skid over forfængelighed, for det ligger ikke til mig. Der var så mange andre ting at bruge kræfter på undervejs.

Rejsen blev en oplevelse, som vil sidde i kroppen på Søs resten af livet.

– Jeg har lært noget om mig selv. Blandt andet at jeg altid har kunnet klare alting. Jeg fikser alting, og jeg spørger altid: ”Skulle jeg ikke også lige…”. På turen siger Stig Tøfting til mig på et tidspunkt: ”Man kan kraftedeme heller ikke hjælpe dig med noget, for helvede!”, siger Søs og imiterer fodboldlegenden Stig Tøftings karakteristiske aarhusianske dialekt.

LÆS OGSÅ: Jannich vraget af samtlige kvinder: Sætter spørgsmålstegn ved én ting

– Den tog jeg virkelig til mig. Han havde rakt hånden ud til mig, for jeg havde et dårligt knæ, og vi skulle gå nedad en hel dag, hvilket næsten er mere anstrengende og hårdt end at gå opad. På et tidspunkt siger jeg til ham: ”Den her kan jeg godt klare selv”. Så stoppede han simpelthen op og gav mig skideballe. Han havde læst mig fuldstændig, og mere end han egentligt var klar over, tror jeg. Han er sgu skarp, det kan jeg godt sige dig.

En øjenåbner

Stig Tøfting havde
i den grad Søs
Egelinds ryg på
turen, og han har
vundet kæmpe
respekt hos Søs
Stig Tøfting havde i den grad Søs Egelinds ryg på turen, og han har vundet kæmpe respekt hos Søs

Oplevelsen på vandreturen var en øjenåbner for Søs.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-vinder i babylykke

– Det ramte mig, for jeg troede, at jeg var god til at sige ja tak til hjælp, men slet ikke i det omfang, det er muligt. Dybest set handler det jo om at være bange for ikke at være elsket og at være til besvær. Det var en meget vigtig lære, som jeg tager med mig. Og det kan mine omgivelser mærke, konstaterer Søs Egelind, som tydeligvis har Stig Tøftings store respekt på turen.

Sammen med Stig og Anders Lund Madsen er Søs de mest livserfarne på turen.

LÆS OGSÅ: Efter 'Først til verdens ende': Har taget stor beslutning

– Anders siger til mig på et tidspunkt: ”Hvor er det godt, at vi ikke skal leve de andres liv”. Og han har så inderligt ret, for vi er forskellige individer, og der er ikke nogen “rigtig” måde at forstå verden på. Det var også en øjenåbner for mig. De to ting med at tage imod hjælp, når den bliver tilbudt, og ikke tro, at jeg skal klare alt selv, det er en kæmpe lære for mig.

Mit mantra var...

Søs’ oplevelser ligger meget fint i tråd med den spiritualitet, som omgærder Nepal.

– Det er så vildt et sted, og den spiritualitet, der gennemsyrer naturen, stedet og menneskerne, kan du ikke undgå at blive ramt af.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea efter flugt til Tyskland: Sådan er fremtiden

Udover Søs er skuespillerne Josephine Højbjerg, 20,
og Dulfi Al-Jabouri, 32, journalisten Anders Lund
Madsen, 59, fodboldlegenden Stig Tøfting, 53, og
tv-værten Christiane Schaumburg-Müller Åxman, 41,
med på turen.
Udover Søs er skuespillerne Josephine Højbjerg, 20, og Dulfi Al-Jabouri, 32, journalisten Anders Lund Madsen, 59, fodboldlegenden Stig Tøfting, 53, og tv-værten Christiane Schaumburg-Müller Åxman, 41, med på turen.

I starten på rejsen møder de seks deltagere nogle munke i Katmandu og får til opgave at skrive hver deres mantra på et bedeflag, som de skal hænge op i vinden på Verdens Tag til allersidst.

– Mit mantra var ”Frihed”. Jeg var en gang så heldig at blive interviewet af Master Fatman i et radiointerview. Det første, han spurgte mig om, var: ”Søs, er du fri?”. Så talte vi i to timer om, hvad frihed er. Hvad betyder det at være fri, og er der overhovedet nogen, som kan kalde sig rigtigt fri? Jeg tænkte i Nepal, hvis jeg skal have svar på det, så kunne jeg ikke være noget bedre sted, siger Søs.

LÆS OGSÅ: Peter Mygind fik vild besked fra kvinde: Nu er hun med i 'Sommerdahl'