Se videoen: Dronning Mary på vandretur på Falster

Dronningen fik lov til at holde uglen Silje.

Så er der godt nyt til at alle, der ligesom den kongelige familie elsker en god travetur i den danske natur.

LÆS OGSÅ: Mette Sommer sætter ord på kønnet: Jeg tudbrølede

I formidadags snørede dronning Mary vandrestøvlerne og indviede den nye vandrerute på stierne i Hannenov Skov på Falster. Vandreruten på fem kilometer syd for Eskilstrup hedder Virketvolden Rundt, og turen byder bl.a. på et gammelt forsvarsvoldanlæg fra jernalderen, broer over vandløb og flotte over 200 år gamle egetræer.

Dronning Mary, der nærer en stor kærlighed til den danske natur, var iført praktisk termotøj og en lun hue i den iskolde forårskulde, men humøret var højt, da hun løsnede knuden på det lilla bånd i Hannenov skoven og erklærede vandreruten for åben.

LÆS OGSÅ: Mary bekymret: Christians vilde fest

Inden afgangen på vandreturen fik dronning Mary øje den femårige hvidmaskede dværghornugle Silje, som en af tilskuerne havde med. Dronning bad om at holde Silje, og hun blev hurtigt gode venner med den flotte ugle.

- Den ser godt nok vis ud, sagde dronning Mary, mens hun beundrede og helt forsigtigt strøg uglen på brystet.

På vandretur rundt i skoven fortalte skovridder Jane Skov Lind fra Naturstyrelsen Storstrøm dronningen om de historiske punkter ruten, og med på turen er bl.a. Guldborgsund kommunes borgmester Simon Hansen.

Turen foregik i et rask tempo for at selskabet kunne holde varmen, og da dronning Mary kom tilbage, fortalte hun om sine oplevelser.

- Det var en dejlig, frisk tur. Her er meget smukt og historisk. Jeg har fået god formidling langs vejen, og jeg er sikker på, at det bliver en rigtig god tur for rigtigt mange, som kommer ud at nyde skoven. Man kan ikke andet end at blive imponeret over volden. Hvor stor den er, og hvilken betydning den har haft, da den var i brug. Det var en meget spændende historie at lære om.

LÆS OGSÅ: Lone Rødbroe om Tulle-rollen: Jeg kender hende

Inden køreturen hjem fra Falster blev dronning Mary også spurgt til mødet med uglen.

- Det var lidt usædvanligt, da jeg så uglen sidde på hendes skulder. Så blev jeg nødt til at gå over og spørge lidt ind til den. Så gav hun mig lov til at holde den. Det var dejligt.

Mary fik lov til at holde uglen Silje
Mary fik lov til at holde uglen Silje