Sådan snød falsk journalist sig ind til Christians fødselsdag

Under dække af at være fra Vogue Scandinavia sneg en ung nordmand sig ind til kronprins Christians fødselsdagsfest.

Dronning Margrethes fødselsdagsmiddag for kronprins Christians på hans 18-års fødselsdag blev dækket intensivt, og mange medier havde fået kongehusets tilladelse til at dække gæsternes ankomst fra Drabantsalen på Christiansborg, da festen løb af stablen den 15. oktober sidste år.

LÆS OGSÅ: Medie: Nordmand sneg sig ind til kronprins Christians fest

Der var dog én af personerne blandt de akkrediterede pressefolk, som opførte sig anderledes end de øvrige, og det er der en særlig årsag til.

Mandag kunne den norske avis Dagbladet nemlig afsløre, at en ung normand formåede at snige sig ind til den store gallafest, hvor der også deltog mange udenlandske kongelige.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Marie tilbage i Danmark: Trækker i arbejdstøjet

Ifølge mediet er manden psykisk syg og tidligere sigtet for blandt andet groft bedrageri, hvidvaskning, dokumentforfalskning og hensynsløs adfærd.

Dagbladet har set flere videoer af manden, hvor han står i den såkaldte pressepool, og ifølge HER&NU's oplysninger var det også gennem en medieakkreditering, at det lykkedes ham at få adgang til festen.

Det skete under dække af, at han arbejdede for magasinet Vogue Scandinavia.

Besynderligt møde

En af de tilstedeværende i pressepoolen, som bed mærke i nordmandens tilstedeværelse allerede under fødselsdagen, er journalist ved Euroman Mia Skovby, som også nævner mødet i sin reportage fra festen.

Til HER&NU fortæller Mia Skovby at flere ting angiveligt var "lidt off".

LÆS OGSÅ: 'X Factor'-Mariya afslører samarbejde med Nicolas Bro

- Jeg lagde mærke til, at han havde et Vogue Scandinavia-presseskilt rundt om halsen, og der er ikke særlig mange, som har et presseskilt hængende rundt om halsen til de her arrangementer, siger hun.

Det var dog ikke den eneste ting, som Skovby bed mærke i.

LÆS OGSÅ: Ophelia Pitzner afslører: Klar på mere tv

Nordmanden var nemlig ikke bekendt med Euroman.

- Det var alligevel lidt besynderligt, for det er samme branche, og det er alligevel en ret lille magasinbranche, der findes i norden. Når du kommer fra Vogue Scandinavia, så skriver du også en god del om Danmark, og vi er jo konkurrenter, så det studsede jeg lidt over, siger hun.

Filmede til TikTok

Til Mia Skovby fortalte manden, at han skulle lave en artikel om gæsternes påklædning. Nordmanden var dog ikke ledsaget af en fotograf, ligesom han heller ikke selv tog billeder af alle gæsterne.

LÆS OGSÅ: Ærlige Sonja Oppenhagen: Tynges ikke af alderen

- Han bad mig om at tage videoer af ham til hans TikTok, siger Mia, der har tænkt over det mærkværdige møde flere gange siden:

- Efterfølgende gik jeg ind på Vogue Scandinavia for at se, hvem der skriver for dem, og jeg gik alle navnene igennem på listen, og han var der ikke. Jeg tænkte derfor, at han måtte være freelancer, siger hun.

LÆS OGSÅ: 'Bachelorette' sæson 2: Se alle mændene her

Ifølge den norske avis Dagbladet er det ikke første gang, at nordmanden har formået at snige sig ind til officielle arrangementer under dække af, at han er journalist.

Lige inden fødselsdagen i oktober var han med til åbningen af det norske Stortinget, hvor han ligeledes påstod, at han var journalist fra et stort, internationalt medie.

LÆS OGSÅ: Badehotellets stamtræ: En stor familie

I forbindelse med sikkerhedsbruddet ved kronprins Christians fødselsdag har Dagbladet været i kontakt med den danske efterretningstjeneste, PET, som har givet et skriftligt svar til mediet.

- PET har et tæt og godt samarbejde med kongehuset om sikkerhed og personbeskyttelse, men PET kommenterer ikke konkret på, hvordan disse sikkerhedsopgaver udføres. Vi kan imidlertid informere om, at det specifikke arrangement – efter PETs opfattelse – fandt sted under trygge og sikre omgivelser.

LÆS OGSÅ: Livslang kærlighed: Her er Anette Støvelbæks kendte mand

Mediet har ligeledes været i kontakt med nordmandens advokat, som ikke har ønsket at kommentere sagen.