Sarah Grünewalds svære barndom: Min far var ret hård

Sarah Grünewald mærkede sorg fra barndommen i nyt tv-program.

Sarah Grünewald er lige nu aktuel i TV 2-programmet 'Shaolin', hvor hun sammen med otte andre kendte danskere er rejst til Sydkorea i tolv dage for at leve i en verden fyldt med læring om kung-fu, meditation og ældgamle traditioner.

LÆS OGSÅ: Sarah Bro i ny værtstjans: Tager over for Lisbeth Østergaard

Undervejs trænes de af to Shaolin-masters, og særligt den ene master gør stor indtryk på Sarah. 

- Det var meget rørende for mig at mærke, at vores master var så hård og havde så meget autoritet, men det kom et kærligt sted fra. Det synes jeg er så fint at mestre, og det er også det, man skal som forældre - at man gerne må være hård, og man må gerne sætte grænser, så længe barnet ved, at barnet er elsket, og den manglede jeg lidt, da jeg voksede op, fortæller Sarah til HER&NU og tilføjer:

- Jeg er vokset op med en far, som ikke havde et særlig kærligt kærlighedssprog. Han var en ret hård far, og det har han sikkert været i kraft af noget kærlighed, men det har jeg ikke kunnet forstå som lille. Min far har også været en god far, men det, jeg har måtte arbejde med, er det, han ikke har været. Jeg har ikke oplevet en mandlig profil, der både havde meget autoritet og samtidig var kærlig.

Men dén mandlige profil oplevede Sarah på sin rejse til Sydkorea, og det gav hende mulighed for at bearbejde det, der ikke er blevet helet.  

- Jeg mærkede helt klart en sorg, som jeg nok er gået igennem i mine voksenår, ved ikke at have fået den anerkendelse af min far, som jeg nok har haft brug for, men jeg mærkede også, da jeg gik ind i den proces, var det lettere for mig at give slip på det, fortæller Sarah og uddyber:

- Der kommer en frekvens senere i programmet, hvor jeg giver udtryk for, at min far har været ret voldsom - han har aldrig slået os, men min beretning som lille pige var, at han kom meget hårdt ind ad døren, og det har ind i mellem været voldsomt for mig som lille pige at mærke det, og det er noget, jeg pludselig har skulle omfavne på en eller anden måde. Men omfavne det på et voksenperspektiv.

LÆS OGSÅ: Elvira taler ud: Chikane, trusler og afpresning

Sarahs far lever stadig, men det er ikke noget, hun har talt med ham om.

- Min far og jeg kommunikerer ikke på den måde, min far er ikke der, hvor man som sådan kommunikerer, men vi har tid sammen, og mig og min fars forhold er rigtig fint under de omstændigheder. Vi accepterer hinanden, og han er en virkelig god morfar, og det har givet mig et nyt kapitel med ham, slutter Sarah. 

Se 'Shaolin' hver mandag kl. 20.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY. 

LÆS OGSÅ: Ærlige Rikke Gøransson: Tog piller for at være tynd