Oh Land er blandt kilderne i sexisme-dokumentar: Man bliver god til at sluge kameler

En ny dokumentar er på mange danskeres læber i disse dage, og nu melder musiker Nanna Øland Fabricius sig også på banen.

Først kom 'Den sorte svane' på TV 2, som alle talte om, og derefter fulgte DR med dokumentaren 'Sexisme i musikbranchen', som er blevet det helt store samtaleemne.

LÆS OGSÅ: Nynne slår fast: Robert var mit livs kærlighed

Her taler flere kendte kvinder om en mandlig anerkendt musiker, som har opført sig sexistisk og upassende i flere tilfælde. Inden offentliggørelsen af dokumentaren i starten af ugen kom det frem, at den anonyme mand i dokumentaren er Martin Brygmann, der også siden har trukket sig fra kommende jobs.

Nu melder også Oh Land, der går under det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius sig på banen om dokumentaren, som det viser sig, hun også har taget del i.

- Endelig er denne dokumentar ude, som vi i branchen har ventet længe. Det er et følsomt emne, som kræver mod at tale højt om, også fordi vores branche er så lille og jobbene kortvarige og få. Man bliver god til at sluge kameler for ikke at være til besvær, fortæller Nanna og tilføjer:

- Men der er en grænse for, hvad der skal være socialt acceptabelt. Det fortæller mine kolleger på tydeligste vis om. Jeg står 100% bag jer og har selv valgt at medvirke som en af de 150 kilder, der er blevet interviewet.

LÆS OGSÅ: Mikkel Kessler og Lea Hvidt Kessler skal være forældre igen

Nanna håber, at dokumentaren kan være med til at ændre kulturen i musikbranchen fremadrettet.

- Så vi kan få lige vilkår for alle, uanset køn, tilføjer Nanna.

LÆS OGSÅ: Rasmus Tantholdt afslører nyt projekt