Rikke Gøransson og Olivia Salo
Rikke Gøransson og Olivia Salo

Mette Frederiksen rækker ud til 'Paradise'-vært

I næste uge indtager Rikke Gøransson Marienborg, hvor statsministeren har sat hende i stævne.

Der er langt fra Mexico og livet som feteret realitystjerne til Christiansborg og livet som fuldblods politiker, men det betyder ikke, at dagsordenerne behøver at være forskellige.

LÆS OGSÅ: Ikke set på tv: Kyssede bag kameraet i 'Bachelorette'

Rikke Gøransson blev et kendt ansigt, da hun deltog i 'Paradise Hotel' og senere vandt 'Robinson Ekspeditionen'.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen: Jeg forstår ikke Boris

Nu er hun dog mest kendt for at være vært på 'Paradise Hotel', men hun er også uddannet psykoterapeut, og hun lavede sidste år det selvreflekterende Viaplay program 'Hvorfor skal Rikke være smuk', hvor hun gjorde op med de idealer, der bidrager til folks dårlige selvværd.

Det ligger tv-værten meget på sinde, at perfekthedskulturen og kapitalismen ikke maser unde mennesker med uvirkelige billeder, og netop derfor har hun nu modtaget en ganske særlig invitation fra selveste Mette Frederiksen.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-Nicklas klar til stort skridt med kæresten

- Alt for mange børn og unge mistrives. Jeg tror, at det hænger sammen med, at vi ukritisk har ladet skærmene fylde alt for meget og alt for mange steder, indleder statsministeren sit blev til Rikke Gøransson, inden hun fortsætter omkring skønhedsidealer og hadske beskeder, som kan sætte varige spor.

LÆS OGSÅ: Sille og David live fra Retten: Gonoré og vold

- Den enkelte familie kan hjælpe et stykke af vejen med inddragelse og samtale i hjemmet. Men børn og undes digitale likv er alt for ofte overladt til dem selv. Og til tech-giganternes algoritme. Jeg tror, personlige historier og erfaringer om værn og unges mistrivsel kan være med til at flytte debatten og gøre os klogere.

Den 3. juni er 'Paradise'-værten inviteret til 1,5 times snak med statsministeren på Marienborg om, hvordan de kan fremme dagsordenen i Danmark. I den forbindelse har Rikke spurgt sine følgere, hvad de synes, der vil gøre en forskel.

Det er ikke første gang, Mette Frederiksen inviterer kendte til en snak. Tidligere har hun haft en række influencere og kendte inde forbi statsministeriet for at snakke om fertilitetsbehandling, og tidligere på året var Line Hoffmeyer inviteret ind for at snakke om organdonation.