Mascha Vang: Der var en mening med ulykken

Hun måtte vinke farvel til et eventyr uden lige.

Da Mascha Vang for nylig blev sparket af en hest i lysken, var det med stor ærgrelse, at hun derfor blev forhindret i den ellers planlagte drømmerejse til Utah med ægtemanden Troels.

En rejse, hvor den hesteglade influent blandt andet havde planer om western ridning og rafting på Colorado River.

LÆS OGSÅ: Løvindes gode investering: Ingen troede på det

Mascha har dog alligevel formået at finde mening i den noget uheldige situation, fortæller hun til HER&NU/Realityportalen.

Mens Troels mandag morgen har vendt snuden mod Utah, har hun også fået ganske særlige planer for dagen. Hun deltager nemlig i en demonstration ved Viegård Stutteri, hvor ejeren beskyldes for at mishandle sine heste.

- Nogle gange hænger verden jo bare - sjovt nok - sammen på den måde, at der er en mening med det hele. Det er da ironisk, at jeg er blevet sparket af en hest, som har været så fint og rent et spark, at jeg ikke er kommet alvorligt til skade med hverken bækkenet eller hoften, fortæller Mascha og tilføjer:

- Så kan jeg være med her og via min platform få det endnu længere ud, så der forhåbentligt kan komme endnu mere fokus på det, end der er, fordi det er så vigtig en sag.

Selvom Mascha godt kendte til den betændte sag om Viegård Stutteri, der den seneste tid har fyldt meget i lokalmedierne omkring Skals, hvor stutteriet ligger, var det først i de ekstra sofatimer, hun blev tilegnet grundet sin skade, at hun blev opmærksom på demonstrationen.

Flere kendte ansigter

Også den folkekære entertainer Niels Hausgaard, der selv har drevet stutteri i fem årtier, er til stede ved demonstrationen. Det fortæller han til TV MidtVest.

- Jeg håber, det kommer til at give så meget, at myndighederne bliver råbt op. Jeg synes, det er dem, der mangler at gøre noget, siger han til mediet, der kan berette om, at der forventes at deltage 200 personer og 80 køretøjer i demonstrationen, som foregår ude foran det skandaleombruste stutteri.

LÆS OGSÅ: Bubbers store sorg: Børnene vender ham ryggen

Ejeren af Viegård Stutteri, John Byrialsen, er ad flere omgange blevet beskyldt for mishandling af sine heste - og denne gang har sagen igen fået mediebevågenhed, efter en tidligere ansat delte billeder heste, der blandt andet var underernærede.

Mens der den seneste tid er blevet afholdt flere demonstrationer foran Byrialsens ejendomme, er dagens demonstration sat i værk af Dansk Ride-Instruktør Forening, der i et opslag på Facebook skriver:

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Her er Christopher og Cecilies nye hjem

- Den profesionelle hestebranche tager stærk afstand fra alle former for misrøgt af heste. Det må ganske simpelt ikke finde sted. Mere tydeligt kan det ikke siges. Og for at understrege dette budskab arrangeres der mandag den 7/8 cortegekørsel på Vievej i Skals. Vi ønsker med dette tiltag at gøre det helt tydeligt, at den profesionelle del af hestebranchen ikke vil acceptere misrøgt af heste.