Mascha Vang afslører diagnose

Tv-personligheden deler noget personligt, hun har gået med i et år.

Mascha Vang har i dag delt med sine 238.000 følgere på Instagram, at hun har fået diagnosen ADHD. Det var dog i sin tid noget, der kom bag på den populære influencer.

LÆS OGSÅ: Melissa Nielsen er gået fra sin forlovede: Tilliden blev brudt

- På opfordring troppede jeg sidste sommer op til udredning for ADHD med et halvt udfyldt skema, fordi “jeg er jo SLET ikke er hyperaktiv. Så det der, det har jeg ikke!”. Som psykiateren sagde, så behøvede jeg slet ikke udfylde mere, for der var allerede “fuld plade”, og så fik jeg en ny tid, skriver Mascha i opslaget og tilføjer, at hun glemte den nye aftale, hvilket ifølge Psykiatrifonden er et normalt symptom på sygdommen.

Bloggeren har efterhånden haft diagnosen i et år, men hun slår fast, at det ikke har været for at holde det skjult, at hun ikke har fortalt om det før nu.

- Jeg har ikke fortalt om det, men det har heller ikke været en hemmelighed. Jeg skulle nok lære at sige det højt, hvis jeg overhovedet havde lyst til det. Min erfaring er nu, at det giver noget forståelse, når jeg gør det, forklarer iværksætteren.

LÆS OGSÅ: Silas Holst har altid skjult sønnens ansigt: Nu bliver det vist frem

Mange i branchen har ADHD

Ifølge Psykiatrifonden har 3-4% af voksne mennesker ADHD, og ifølge Maschas erfaringer kommer en del af dem fra netop hendes branche.

- Der er mange i min omgangskreds og branche, der får konstateret ADHD, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det kun er starten - jeg kender jo mange af dem. Og så slog det mig, at det da nok er derfor. vi laver det vi gør, og svinger godt sammen, forklarer den tidligere 'Vild med dans'-deltager og fortsætter:

- Oftest har vi det tilfælles, at vi ikke fungerer i en ensformig hverdag. For mig er det for trygt og forudsigeligt, jeg er så bange for at kede mig. Det gør jeg heldigvis sjældent! Jeg har en utrættelig Pippi-popcornhjerne, som jeg ikke er i tvivl om, netop har været medårsag til mange migræneanfald, skriver hun og tilføjer, at det går meget bedre med migrænen.

LÆS OGSÅ: Jonas Vingegaards største udfordring: Frida savner mig

Nu har Mascha levet med viden om sin diagnose i et års tid, og hun fortæller, at medicinen har gjort, at hun har fået det en del bedre.

- Jeg er ikke kureret, men min livskvalitet er forbedret grundet det forebyggende medicin, jeg får, min ADHD medicin der får min hjerne til at køre i et roligere gear, muligheden for at sove, samt jeg slipper for angsten for næste anfald. Så meget, giver så meget mening nu.

LÆS OGSÅ: Søren Brostrøms store ønske: Glem mig igen

Du kan selv læse hele hendes opslag herunder: