Jonas Vingegaards største udfordring: Frida savner mig

Jonas er væk fra familien i næsten halvdelen af året, og det er ikke blevet nemmere at rejse væk, efter at Frida er blevet ældre.

Lige nu forsøger Jonas Vingegaard endnu engang at bevise, at han kan trampe i pedalerne bedre end nogen anden. Årets Tour de France er ved at nå til sin sidste slutspurt, og den 26-årige rytter har igen i år haft sin familie ved sin side som en trofast støtte.

LÆS OGSÅ: Skrabede bunden: Ville bruge børnenes penge

Når Frida er
med sin far på
job, får hun
altid lov til at
være med helt
i første række.
Når Frida er med sin far på job, får hun altid lov til at være med helt i første række.

– Det betød rigtig meget for mig. Lige så snart jeg så dem, glemte jeg alt om dagens cykelløb. Jeg blev bare virkelig glad, lød det fra rytteren til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: WHAT: Ny 'Bachelor'-sæson med vildt twist

Tidligere i år blev Jonas gift med kæresten, Trine Marie Hansen, og sammen har parret datteren, Frida, på snart tre år.

Sidste år var den lille familie ved Jumbo-Visma-rytterens side under hele Touren, men i år valgte de at tage konsekvensen af, at Frida er kommet i en alder, hvor hun har brug for mere ro og stabilitet omkring sig. Derfor mødte Frida og Trine først op ved løbets 9. etape.

LÆS OGSÅ: ‘Boligkøb i blinde’ søger deltagere: Tør du?

– Det var klart nemmere at have hende med rundt, da hun var baby. Nu har hun mere behov for legekammerater og mere struktur, forklarede 35-årige Trine til BT og slog fast, at selvom de ikke har noget ønske om at flytte fra deres familier i hjembyen Glyngøre, kan det blive virkeligheden, hvis det giver mest mening i forhold til Jonas’ krævende job.

Fra 2016 til
2018 cyklede Jonas
for Team
coloQuick,
mens Trine
var marke
-
tingchef.
Her var Trine
først tilbage
-
holdende på
grund af al
-
dersforskel
-
len mellem
dem, men
senere blev
de kærester.
Fra 2016 til 2018 cyklede Jonas for Team coloQuick, mens Trine var marke - tingchef. Her var Trine først tilbage - holdende på grund af al - dersforskel - len mellem dem, men senere blev de kærester.

Det hårdeste

For det kommer nok ikke bag på nogen, at man ikke kommer sovende til titlen som en af verdens bedste cykelryttere. Jonas er væk fra familien i næsten halvdelen af året, og det er ikke blevet nemmere at rejse væk, efter at Frida er blevet ældre.

LÆS OGSÅ: WHAT: 'Bachelorette'-fyr med i stjernespækket TV-2-hit

– Nu begynder Frida rent faktisk at savne mig. Det har hun ikke gjort så meget før. Det er først nu, hun er blevet bevidst om det. Der kan jeg godt mærke, at man får lidt dårlig samvittighed over at skulle afsted igen. Det, at hun kan mærke det og er ked af det, synes jeg, er det hårdeste. Så må jeg prøve at være den bedste far, når jeg så er der, forklarede den jordnære jyde i et interview med TV 2.

Der er ingen tvivl om, at Trine gør alt, hvad hun kan for at bakke Jonas op, og det har han lige fra starten af været meget bevidst om.

LÆS OGSÅ: Ærlige Jonas: Jeg følte mig bagud

Hele Danmarks
yndlingsbager, Rosa
Kildahl, 65, der er
mor til Trine, er også
på plads langs de
franske landeveje.
Hvor familien sidste
år udtalte sig meget
i medierne, har de i
år valgt at være mere
fåmældte. Billedet
er taget ved sidste
års fejring af Jonas
Vingegaard, der som
bekendt blev tourens
helt store vinder.
Hele Danmarks yndlingsbager, Rosa Kildahl, 65, der er mor til Trine, er også på plads langs de franske landeveje. Hvor familien sidste år udtalte sig meget i medierne, har de i år valgt at være mere fåmældte. Billedet er taget ved sidste års fejring af Jonas Vingegaard, der som bekendt blev tourens helt store vinder.

– Hun tager sig af nærmest alt derhjemme for, at jeg kan få de perfekte rammer for at præsentere på højeste niveau. Vi har også talt en del om, at man skal ofre sig meget for det her, og hvis ikke man gør alt, hvad man overhovedet kan, så er det ikke det værd, lød det fra Jonas.

LÆS OGSÅ: Kardashian-klanen i chok: Jeg skal være med i ‘Bachelorette’

Han slår samtidig fast, at når alt kommer til alt, så vil det altid være familien, der er det vigtigste for ham.

– Hvis vi som familie ikke har det godt, så er det ikke det værd. Men vi trives, og så længe vi kan være i det, så er det det værd, slog det danske cykelhåb fast.

LÆS OGSÅ: Jytte Abildstrøm savner poesien: Vi må aldrig glemme legen