Fie Laursen afslører: Jeg har ADHD og autisme

Nu fortæller Fie, at hun har få to nye diagnoser - og at hun deler samme lidelse som sin søn.

Tilbage i 2019 blev Fie Laursen diagnosticeret med borderline og PTSD. Samme år havde hun uden held forsøgt at tage sit eget liv, og hun var i flere perioder indlagt på den lukkede.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-Kemal forklarer: Derfor taler jeg nedladende til folk

Men nu viser det sig, at det er de helt forkerte psykiske lidelser, som den tidligere realitystjerne var i behandling for.

Det fortæller Fie i dag på sin story, hvor hun forklarer, at hun faktisk har to helt andre psykiske lidelser.

- Nu hvor vi har en dag, hvor jeg åbner op, så var jeg 27, da jeg blev diagnosticeret med ADHD og autisme. Mit liv ændrede sig fuldstændig, da jeg stoppede med at dække over det, og jeg kunne lade mine kære forstå mig, uden at føle der var noget galt med mig. Det her er den største rejse, jeg har været på, men den mest helende, skriver Fie, der fyldte 27 år i starten af juli, så diagnoserne er ganske friske.

Hun har ellers tidligere fortalt en del om sin borderline, og hvordan sygdommen gjorde, at hun var i en slags konstant identitetskrise, men nu slår hun fast, at diagnosen var forkert.

- Jeg blev fejldiagnosticeret med borderline, da jeg var yngre, og alle de værktøjer, jeg fik, virkede aldrig. Men at finde ud af, at jeg har autisme, har ændret mit liv.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche i trafikuheld: Jeg er rystet

Sønnen har også autisme

Dagens ærlige snak fra Fie om sine nye diagnoser kommer af, at også hendes etårige søn Mateo har vist tegn på autisme.

Og det hele går tilbage til dengang Mateo blot var et par måneder gammel.

- Sociale medier er ikke altid skidt. Da min søn var meget ung, fik jeg mange beskeder fra andre mødre, der pointerede, at han viste tegn på autisme. Jeg blev virkelig vred og følte mig angrebet. Jeg troede, det var en dårlig ting, forklarer Fie indledningsvist og fortsætter:

- Jeg blev endnu mere stødt, da min søn var et par måneder gammel og jeg fik et besøg i Danmark fra to kvinder, der specialiserer i børns udvikling, fordi nogle mennesker havde rapporteret, at han viste tegn på autisme. De pointerede også, at han viste tegn på autisme, så jeg tog det til mig. De tilbød mig værktøjer til at hjælpe, men jeg kunne ikke tage imod det, fordi jeg boede i Spanien, og jeg ville være nødt til at bo i Danmark.

LÆS OGSÅ: Louise Hjort under kniven: Det har hun fået lavet

Fie flyttede til Spanien 2020. Siden har hun boet lidt forskellige steder i det sydeuropæiske, og nu fortæller hun, at hun undervejs overvede at tage den lange tur nordpå for at få sin søn i behandling.

- Jeg havde øjeblikke, hvor jeg overvejede at flytte til Danmark. Jeg kunne mærke, at de havde gode intentioner og vidste, hvad de lavede. Jeg startede en rejse her, og vi har de bedste læger her i Spanien. Vi har været på rejsen i et par måneder, og det føles godt at sige det højt, fortæller hun og tilføjer, at hun er taknemmelig for, at hendes følgere gjorde hende opmærksom på sønnens symptomer.

LÆS OGSÅ: Trist nyhed fra 'Bagedyst'-stjerne: Drømmen brast

Selvom både mor og søn har autisme, så er de ifølge Fie ikke de eneste i familien.

- Nogle mennesker i min familie er diagnosticeret med autisme, men jeg overvejede aldrig, at Mateo eller jeg selv havde det.

LÆS OGSÅ: Gustav Salinas gør vildt comeback