Dansktopmusikeren var minutter fra at dø

Bjørn Hansen skulle opereres med det samme og blev kørt ned til operation kl. 21, men lægen måtte stoppe operationen fordi forkalkninger sad et svært sted.

Ukrudt forgår ikke så let, men musikeren Bjørn Hansen, mangeårig forsanger i Bjørn & Okay, var alligevel tæt på at blive rykket op med rod.

LÆS OGSÅ: WHAT! Store ændringer i 'Forræder'

I november gik han rundt i haven i Hurup og klippede nogle grene. Han trådte en gren op gennem sålen på sine clogs-sandaler og måtte have hjælp af hustruen Gerda til at få den ud af foden.

Artiklen fortsætter nedeunder videoen...

– Dagen efter kunne jeg ikke stå på foden og tog til lægen. Han skar så resten af grenen ud, og bemærkede, at min ankel var meget hævet. Han tog et hjertekardiogram på mig, og der var noget galt. 'Enten er det hjertet, eller også er du forkalket i årerne. Det skal vi have undersøgt med det samme', fortæller Bjørn Hansen, 80, som blev sendt til en hjertespecialist i Thisted.

– Han sagde til mig, at mit hjerte slog perfekt, og at hjerteklapperne var helt fine. Men jeg skulle sætte mig over i en stol og blive siddende, for 'du er en tikkende bombe. Hvis du får en blodprop nu, så ser vi dig ikke mere', sagde han til mig. Jeg var SÅ forkalket, og 10 min efter holdt der en ambulance, som kørte mig til Aalborg Sygehus.

Bjørn skulle opereres med det samme og blev kørt ned til operation kl. 21, men lægen måtte stoppe operationen, fordi forkalkninger sad et svært sted, og han ville tale med de andre læger.

– Jeg var for gammel til, at de ville lave en bypass. Men der kom en læge som søndagen, som kunne lave det med tre stenter (et lille metalnet, der holder åren åben, red.) i hjertet, og han gik ind via min højre arm.

LÆS OGSÅ: Niclas Bendixen: Sådan tog jeg afsked med min mor

Alt var dog ikke godt efter operationen, for Bjørn havde det meget dårligt og gik til læge en måned efter. Her blev han igen sendt med ambulance til hospitalet, hvor lægen kunne konstatere, at der var dannet en blodprop af størknet blod, hvor de tre stenter sad. Derfor var der dårlig blodgennemstrømning.

– Så fik jeg blodfortyndende, og det hjalp. Men det var stadig ikke godt nok, for 14 dage efter måtte jeg en tur på Thisted Sygehus. Jeg gik fra at tage nul piller til pludselig at tage otte piller, og jeg er slet ikke vant til at tage piller overhovedet. Men jeg fik nogle vanddrivende, og så hjalp det. Nu har jeg det rigtigt godt igen.

LÆS OGSÅ: WOW! TV 2 banker DR

Nu er Bjørn heldigvis okay igen, og han er klar til at tage ud på landevejen igen.

– Jeg tager jo ud at spille selv, og tager også ud med Johnny (Johnny Hansen fra Kandis, red.). Og så har jeg stor succes med mit musikalske foredrag, hvor jeg i halvanden time fortæller om min barndom i København og musikken, da jeg kom til Jylland. Det nyder jeg meget.

LÆS OGSÅ: Ejendomsmægler Lars Elbæk er tilbage i populært tv-program

– Selvom det var ret alvorligt, så nåede hverken Gerda eller jeg at blive bange. Det var kun, da de måtte opgive at operere mig, at jeg tænkte: 'Gud ved, om det er helt galt'.
– Selvom det var ret alvorligt, så nåede hverken Gerda eller jeg at blive bange. Det var kun, da de måtte opgive at operere mig, at jeg tænkte: 'Gud ved, om det er helt galt'.
– Jeg havde ikke mærket, at jeg fejlede noget. Havde jeg ikke fået den gren op i foden, så var det nok gået galt på et tidspunkt. Det er en sygdom, hvor man kan sove stille ind.
– Jeg havde ikke mærket, at jeg fejlede noget. Havde jeg ikke fået den gren op i foden, så var det nok gået galt på et tidspunkt. Det er en sygdom, hvor man kan sove stille ind.