Niclas Bendixen: Sådan tog jeg afsked med min mor

Britt Bendixen lå for døden, mens sønnen optog filmen 'Rom' i Italien.

Fra Britt Bendixen midt i januar sidste år fik at vide, hun havde en uhelbredelig kræftsygdom, til hun sov ind, gik der knap en måned.

Hun var blevet indlagt med en lungebetændelse, der desværre viste sig at være kræft, som havde spredt sig.

LÆS OGSÅ: Efter stort tab: Tusinder tænder lys for Merle

Hendes søn, Niclas, var i gang med optagelserne til sin romantiske komedie 'Rom' i den italienske hovedstad, da hans mor ringede for at fortælle ham om sygdommen og at lægerne havde givet hende tre måneder.

I et stort interview med magasinet Psykologi fortæller den 51-årige instruktør og koreograf, hvordan han omgående rejste hjem og tilbragte to dage alene med hende, hvor de talte om alt.

LÆS OGSÅ: Annisette og Rudis barske barndom: Mor slog os

Britt mente dog, at han skulle rejse tilbage til Italien og lave sin film. Men blot en uge senere var hendes tilstand forværret og lægerne mente, det nu kun ville vare en måned.

Niclas rejste hjem for at tilbringe mere tid med sin mor.

Hun var dog opsat på at han skulle lave filmen færdig, og sagde, at han nok skulle nå at komme hjem igen.

Britt Bendixen med sønnen Niclas og barnebarnet Axel.
Britt Bendixen med sønnen Niclas og barnebarnet Axel.

Men kræftsygdommen var aggressiv og kort efter blev Britt Bendixen indlagt på Herlev Hospital med beskeden, at det nu kun var et spørgsmål om dage, så Niclas skyndte sig til Danmark igen.

På hospitalet talte de sammen for sidste gang og sagde et kærligt farvel til hinanden, inden han skulle retur for at fortsætte filmoptagelserne i Rom med Bodil Jørgensen, Kristian Halken og Rolf Lassgård.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Kongeparrets første gallamiddag i residenspalæet

På hospitalsgangen overvejede han kort at vende tilbage til sin mors stue igen.

- Jeg stoppede på gangen og tænkte, det var sidste gang, jeg så min mor. Nu kunne jeg godt vende rundt og gå ind til hende igen, men vi har sagt farvel, så er det dét, vi har sagt farvel. Så gik jeg. Og jeg kunne mærke, at det var en rigtig beslutning, Og så døde hun fire dage efter. Fem dage, måske. Men det er jo fantastisk, at man har et forhold til den, der har født en, hvor man kan være helt ærlig, ikke? Jeg havde spurgt hende: "Mor, er der noget, du ikke har fortalt mig?", men "Nej, du ved det hele", sagde hun. Der var ikke noget, vi skulle have snakket om, fortæller Niclas Bendixen i interviewet med Psykologi.

SE BILLEDERNE: Niclas Bendixen arbejder sig gennem sorgen i Italien

Britt Bendixen sov ind natten til lørdag den 18. februar 2023.

Hun blev 81 år.

Udover sønnen Niclas Bendixen, svigerdatteren Trine Dyrholm og barnebarnet Axel efterlod hun sig hustruen Marianne Nybo, som hun dannede par med i 28 år og blev viet til kort før sin død.

Læs også: Britt Bendixen gift på dødslejet

Britt Bendixen og Marianne Nybo.
Britt Bendixen og Marianne Nybo.