Britt Bendixen udgiver bogen 'Et lyst sind: er ofte en viljessag'
Britt Bendixen udgiver bogen 'Et lyst sind: er ofte en viljessag'

Britt Bendixens store kærlighed: Gift på dødslejet

Parret nåede kun kort tid sammen som ægtefolk.

Der var aldrig nogen tvivl om den store kærlighed mellem Britt Bendixen, 81, og Marianne Nybo, 62, men de nåede kun at få kort tid sammen som ægtefolk.

LÆS OGSÅ: Så vild bliver ny sæson 'Jaget vildt'

Artiklen fortsætter under videoen af Britt Bendixens bisættelse.

Efter 28 år som kærester blev parret kort før Britts død viet af Holmens provst, Birgitte Kvist Poulsen, på det hospice, hvor den legendariske koreograf og 'Vild med dans'-dommer tilbragte sin sidste tid.

Det fortalte Birgitte Kvist Poulsen ifølge flere gæster på rørende vis i sin tale ved bisættelsen. Her fik hun også alle til at smile og mindes, hvordan Britt altid var klar med et kompliment eller en opløftende bemærkning.

Marianne Nybos svære farvel ved Britts kiste.
Marianne Nybos svære farvel ved Britts kiste.

Provsten fortalte, at hun var blevet modtaget ved at Britt satte sig op i sengen og udbrød, ”Sikke et flot hår, du har”.

LÆS OGSÅ: Så vild bliver ny sæson 'Jaget vildt'

Blot halvanden måned før hun midt i januar blev indlagt med det, der skulle vise sig at være terminal cancer, talte Britt Bendix- en glædesstrående om Marianne i tv-programmet 'Deja-vu'.

– Hun hjælper mig, hun støtter mig på alle måder. Og så holder hun mig også ung, for hun er 18 år yngre, end jeg er, sagde hun blandt andet, da hun blev spurgt om hemmeligheden bag et langt og lykkeligt forhold.

Kort før sin død fortalte Britt i et interview, at den 18
år yngre Marianne holdt hende ung.
Kort før sin død fortalte Britt i et interview, at den 18 år yngre Marianne holdt hende ung.

LÆS OGSÅ: På akutmodtagelse med sønnen

Et skønt liv Parret, der havde mødt hinanden gennem fælles venner i 1995, boede ned til Buresø i Nordsjælland efter salget af danseskolen Pejsegården.

– Marianne og jeg har et skønt liv. Vi bor i et fantastisk hus ned til en sø, hvor vi bader og sejler i vores båd. Vi rejser en del, blandt andet på skiferie, og vi nyder at invitere gæster og spise gode middage. Det er mest Marianne, der laver mad, hun er rigtig god i et køkken. Vi har mange veninder, som jeg i dag har meget mere tid til at se, end jeg har haft tidligere, hvor jeg var meget bundet af danseskolen. Vi har to dejlige jagthunde, som Marianne træner. Jeg er meget glad for hundene, men jeg går ikke op i træningen af dem. Jeg danser. Dansen er stadig mit job og min fritidsinteresse, og jeg bruger meget tid på det, fortalte Britt Bendixen i 2017 til ALT for damerne.

HER&NU mødte sidste gang Britt i Tivoli i september
sidste år. Her var hun i selskab med sønnen, Niclas,
og barnebarnet, Axel.
HER&NU mødte sidste gang Britt i Tivoli i september sidste år. Her var hun i selskab med sønnen, Niclas, og barnebarnet, Axel.

Her forklarede hun også, hvordan en postiv og nysgerrig tilgang til tingene havde gjort en forskel for hende.

LÆS OGSÅ: Casper Christensen byder nyt familiemedlem velkommen

– Jeg kan huske Liza Minelli engang sang nummeret 'Say Yes', og den tekst har jeg haft med mig lige siden. Jeg har sagt ja i mange sammen- hænge, hvor jeg kunne have valgt at sige nej, og det har gjort mit liv så meget rigere.