'Årgang 0'-stjerne har tabt sig en halv meter

Der er sket store ændringer i Theresias liv.

For nogle år siden besluttede den 58-årige Theresia Treschow-Kühl, som er kendt fra 'Årgang 0', sig for at gøre noget ved sin sundhed. Hun var ikke tilfreds med, hvad hun så i spejlet, og hun fældede en klar dom over sig selv.

LÆS OGSÅ: Tvivl om Katherine Diez' bachelorgrad

- Jeg kom til et punkt, hvor jeg tænkte: "jeg er jo blevet for tyk", simpelthen. Jeg var blevet fed, og jeg var blevet det, der hedder BMI-fed, og så tænkte jeg: "hvad gør jeg?". Så det første, jeg gjorde, var at stoppe med at være høflig, fortæller Theresia med et grin og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Geggo i stor brøler: Det ultimativt dummeste

- Jeg holdt op med at være den hyggelige præst, som sagde ja tak, hver gang der bliver serveret noget, og det er faktisk svært, fordi vi jo i Danmark går meget op i at servere noget, og man vil gerne være høflig.

Theresia begyndte at tælle, hvor mange gange på en uge, hun blev tilbudt kage eller slik i forbindelse med arbejdet, og det var typisk mellem seks og syv gange på en uge. Så det første skridt var at begynde at sige nej tak og i stedet bede om et glas vand, herefter begyndte hun at bevæge sig noget mere.

Fandt en personlig træner

Det gik godt i noget tid, men i august måned sidste år, gik det op for hende, at hun var nødt til at gøre noget, hvis hun skulle fortsætte den gode udvikling.

LÆS OGSÅ: Jakob Kjeldbjerg frygter det værste: Det bliver hårdt

- Jeg er et dovendyr. Det er jeg altså. Jeg kan ikke lide kulde. Jeg kan ikke lide regn, og så gik jeg hele tiden forbi det her fitnesscenter, og så tænkte jeg bare: "Når det bliver koldt og vinter, så går jeg ikke lange ture, så lægger jeg mig foran fjernsynet". Så jeg ringede ned til fitnesscentret og fik fat i ham, der nu er min træner, fortæller Theresia og fortsætter:

- Jeg måtte sige til ham, at jeg starter på minus tre, jeg har ikke gået til fitness i mange år - det var i et andet årtusinde dengang. Først tænkte jeg, at det var dyrt med personlig træner, men jeg har det simpelthen sådan, at det er en investering i mit helbred. Jeg har ikke dyre vaner ellers og ryger ikke, spiser ikke ude eller køber dyr kaffe eller snacks, så det er det værd.

LÆS OGSÅ: WOW: Christiane afslører vild barselsgave

Det er ikke for sent, selvom man er et dovendyr

Theresia har siden august trænet med sin træner, Mikkel Holm, fra PureGym, og hun er meget tilfreds med både forløbet og ikke mindst resultatet. Vægten siger godt og vel minus 4,5 kilo, og hun har i alt tabt sig omkring 15 kilo, siden hun startede, men siden august har hun tabt sig 50 centimeter rundt omkring på kroppen.

Hun er derudover blevet stærkere og kan både se og mærke en kæmpe forskel, så hendes opfordring er klar:

LÆS OGSÅ: Derfor er Mikkel Hansen langhåret

- Jeg er jo ikke sådan en sporty type, og jeg er 58, men det handler om at sige, at det ikke er for sent.  Det er ligesom det, jeg prøver at sige til til dem, der følger mig på Instagram - sige, at selvom man er 58 og et dovendyr, så er det ikke for sent. Det kan være svært at finde motivation, og min træner er god til at motivere, fastslår hun.

Den nye livsstil gør ifølge Theresia også familien stolt, og sønnen David træner selv en del, så han har længe sagt, at hun skulle begynde at træne. Hun har også fået manden Lars med på bølgen, selvom han desværre fik en knæskade tilbage i december og måtte opereres, hun forventer dog, at de skal træne sammen, så snart han er klar.

LÆS OGSÅ: Emil Jakobsen om kæresten: Sindssygt stolt

Theresia er stadig glad for den gode mad, som hendes mand Lars laver, og hun tillader sig selv at spise slik eller kage én gang om ugen. Så det er ikke, fordi hun er blevet fanatisk, men hun har fundet en balance i at sige nej tak og at komme afsted og få trænet regelmæssigt.

Se billeder af Theresia fra før og så den seneste video, hvor hun bliver målt herunder

Det her var et af de billeder, som fik Theresia til at sige, at nu ville hun tabe sig.
Det her var et af de billeder, som fik Theresia til at sige, at nu ville hun tabe sig.
Da der var mere runde kinder at spore hos Theresia.
Da der var mere runde kinder at spore hos Theresia.