'X Factor'-stjerne åbner op om svær tid: Vil være en rollemodel

Tilværelsen har ikke altid været lige nem for ham - men nu finder han en styrke i den barske fortid.

De mere end 20.000 personer, der følger den tidligere 'X Factor'-deltager Kristoffer Lundholm på hans TikTok, er vant til at blive mødt af højt humør og brede smil på hans profil.

Derfor skulle den 27-årige sangfugl da også tage tilløb til at dele sin seneste video. I denne åbner han nemlig op om nogle lidt tungere emner og viser en helt ny side af sig selv - en side, han bevidst valgte at holde skjult for offentligheden, da 'X Factor' rullede over skærmen i foråret.

LÆS OGSÅ: WHAT! Jacob Riising gemte sig på scenen til Coldplay-koncert

Kristoffer kan blandt andet berette om en opvækst, der indebar for meget alkohol i familien, om en angstdiagnose, som har resulteret i, at han har måttet sygemelde sig i længere perioder. Derudover har han også haft afhængighed helt tæt inde på livet.

- Udadtil har jeg jo bare været den her overskudsagtige person, som altid smiler og tager sig af andre. Så sad jeg bare og tænkte her for et par måneder siden, om man skulle prøve at lave sådan en video for at vise, at der også er en anden side af det ,og der er en grund til, at jeg er, som jeg er, fortæller Kristoffer til HER&NU/Realityportalen og tilføjer:

- Jeg synes, det er vigtigt at vise sin sårbare side på sociale medier, så det ikke kun er ham den sjove pædagog, der laver fjollede videoer.

Positive tilbagemeldinger

En video, der går så tæt på, kan være ganske grænseoverskridende at dele. Alligevel er Kristoffer glad for, at han valgte at gøre det.

LÆS OGSÅ: Bekræfter: Maria Fantino er ny vært på 'X Factor'

- Jeg har bare fået mega god respons på at åbne op, og folk synes, det er megafedt, at jeg har gjort det - og jeg synes egentlig også selv, det er megadejligt. At prøve at vise, at selvom det hele er et glansbillede nogle gange, og man er Mr. Overskud og Mr. Smil, så er der også noget bag ved det, siger han og fortsætter:

- Det var en lettelse, på en eller anden måde, at være lidt sårbar på sociale medier, for det er jeg ikke vant til. Jeg følte, jeg skulle bruge min platform til noget andet end at få folk til at smile for en gangs skyld, men også vise en sårbar side - og det tror jeg er godt til mig.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde reagerer på ny 'X Factor'-vært

På afveje

Selvom det i mange ører lyder barsk med en barn- og ungdom præget af alkoholproblemer og afhængighed, beskriver Kristoffer sin barndom som god. Sådan en, hvor han altid har kunnet finde tryghed hos sin mor.

Som så mange andre unge havde han svært ved at finde sig selv. Han flakkede rundt i forskellige vennegrupper. Der var dem, der havde en lige så stor kærlighed til musik som ham. Dem, der var gode i skolen. Og så var der dem, der - ligesom ham selv - havde svært ved at finde deres ståsted.

- Dem tror jeg bare, jeg hæftede mig ved, da de var lidt på afveje, ligesom jeg selv var.

Som 16-årig flyttede Kristoffer hjemmefra, og i bagklogskabets ulideligt klare lys kan han i dag se, at det var alt, alt for tidligt. Senere mødte han også modstand, da han blev smidt ud af gymnasiet.

LÆS OGSÅ: Efter Fantino-exit: Det skal Christian Bonde nu

- Jeg flyttede til Aalborg, da jeg var 21 og tog skeen i den anden hånd for nogle år siden, fortæller Kristoffer, hvis tilværelse ser noget anderledes ud i dag.

For nylig blev han nemlig færdig med sin uddannelse som pædagog.

- Nu prøver jeg at være den voksne, som jeg selv kunne have brugt i min barndom. Det lyder lidt kliché at sige det, men det er det, der er min drivkraft, fortæller han og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Geggo raser: Truer med skilsmisse

@kristofferlundholm

jeg har overvejet at poste den her video længe. men det er grænseoverskridende at vise sine sårbare sider. især når man er vant til at pakke tingene ind og sætte et skjold op. i mit tilfælde et skjold som har været længe under opbygning. men af en eller anden mærkelig årsag følte jeg at det var nu. måske fordi jeg har fået en større platform som jeg føler jeg skal bruge til noget. så her er den. jeg håber i kan lide den. men mest af alt håber jeg at der bare sidder én som kunne bruge det til noget.

♬ i don't feel part of the world anymore - itssvd & CORBAL & Shiloh Dynasty

- Jeg vil gerne være et levende bevis på, at man kan få skibet til at vende.Se Kristoffers video herunder: