Pilou Asbæk: Jeg blev latterliggjort

Selvom Pilou Asbæk i dag er stor i Hollywood, så var hans spæde skridt i filmbranchen benhårde.

I dag er Pilou Asbæk en verdensstjerne, men som mange andre startede han på bunden af rangstigen.

I Radio 4 programmet 'Det sidste måltid' fortæller Pilou, hvordan han fik et arbejde som runner hos produktionsselskabet Zentropa, mens han søgte ind på skuespillerskolen. Det er ingen hemmelighed, at filmbranchen var en del mere barsk for 20 siden, end den er i dag, og det fik Pilou i den grad lov at opleve.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen i waders: Udforsker havets mirakler

- Jeg fik sindssygt meget skæld ud, fordi verden dengang var anderledes. Jeg fik skæld ud over, at jeg udhulede osten. Når du skærer en ost, skal du skære vertikalt og ikke i en buet form. Jeg puttede en plastikske i fire forskellige marmelader, hvorpå jeg fik at vide, at plastikskeer er penge, og om jeg troede, de var et pengetræ. Jeg kom 25 sekunder for sent en dag og blev trukket ud foran hele holdet og latterliggjort over, at jeg ikke vidste, tid er penge. Zentropa dengang var noget andet, og det var benhårdt, fortæller Pilou.

Den hårde opdragelse i filmindustrien har sat sine spor hos Pilou, og han er i dag ekstra bevidst om, hvordan man bør opføre sig, når man går på arbejde.

- Det er også derfor, at når jeg laver en film i dag, så går jeg rundt og siger goddag til alle. Om du er runner eller medspiller, du bliver behandlet fuldstændig ens, fordi jeg er fuldstændig bevidst om, hvordan nogle mennesker er overfor skuespillere kontra, hvordan de er overfor crewet. Det vil jeg ikke have. Sådan vil jeg ikke have, vi er på vores produktioner. Vi skal være i orden, og vi skal være gode mennesker, slår han fast.

LÆS OGSÅ: Jakob Kjeldbjerg lover: En stærk jubilæumssæson

Du kan høre hele programmet HER.