Efter stor succes: Nu er det slut

Nu sættes der et foreløbigt punktum for serien, der er blevet set af 600.000 danskere.

Tilbage i 2019 stiftede danskerne for første gang bekendtskab med den kriseramte fodboldklub FC Fredericia, der i håbet om en ny stjernespiller fra Afrika henter den godmodige Sunday, som spilles af Melvin Kakooza, der dog hurtigt viser at fodbold langt fra er blandt hans store styrker.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche trækker stikket

Med afsæt i Sundays oplevelser af dansk kultur og foreningsliv er det blevet til i alt 4 sæsoner og 4 specials, men nu skal der ikke koges mere suppe på den historie.

LÆS OGSÅ: Ny vært på 'Aftenshowet': Min drømmegæst

Den 8. september slutter successerien Sunday nemlig med to særafsnit. Sådan lyder det i en pressemeddelse, hvor seriens hovedperson Melvin Kakooza sætter ord på beslutningen:

- Sunday har på mange måder været med til at definere mig i branchen - særligt som skuespiller. Jesper Rofelt (red. instruktør på Sunday) har samtidig fået serien til at leve meget mere, end jeg troede var muligt. Det har været særligt fedt at se, hvordan serien er kommet ud til fodbold-Danmark, og hvor mange der kan genkende karaktererne i deres lokale klub eller forening. Jeg oplever tit at blive tagget, når nogen oplever en skør situation i deres egen klub, som nærmest kunne være taget ud af serien, udtaler Melvin Kakooza og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Sami Darrs barske fortid: Sad i fængsel

- Det har igen været en fryd at optage med alle de gode venner, som man efterhånden kender godt gennem serien. Men vi kan i denne omgang også byde velkommen til flere nye spændende ansigter samt en lille udvidelse af familien Sunday. Det er bestemt med at til at gøre denne omgang særlig interessant - og sjov. Med det sætter vi et foreløbigt punktum for serien, men hele holdet, lige fra skuespillere til dem bag kameraet er blevet så tætte, at det nok ikke kan udelukkes, at vi en dag får Sunday og FC Fredericia at se igen.“

En stor succes

Sunday er produceret af produktionsselskabet Drive Studios til YouSee, der er Danmarks største leverandør af tv, mobil og internet, som på få år har skabt en række egenproducerede seersucceser som udover “Sunday” også tæller “29”:

- Vi er enormt stolte over den succes Sunday og vores andre serier har haft. Sunday har underholdt tusindvis af danskere og også vundet en Zulu Award for årets tv-serie samt en TVPris for bedste satire/comedy. Ligesom med “29” så synes vi det er bedst at slutte på toppen, og vi håber derfor at de to særafsnit kan give Sundays mange fans den afskedssalut, de fortjener, udtaler Kim Poul Christensen, Mediedirektør hos YouSee.

Instruktøren bag Sunday, Jesper Rofelt, der bl.a. har arbejdet på Drengene fra Angora, Klovn og Minkavlerne, mener også at hele holdet bag Sunday har fået skabt noget unikt:

- Sunday har siden starten haft en helt særlig plads i mit hjerte, og det har været fantastisk - sæson for sæson - at udvide universet, tegne cirklerne større og større for hvad karaktererne kan og kaste dem ud i nye eventyr. Det har været en kæmpe fornøjelse at se denne fantastiske stikling af en idé, som Melvin og Magnus Millang plantede, vokse sig til et stort fuldvoksent træ. Jeg ser klart muligheder for at karaktererne vil vende tilbage en dag.

LÆS OGSÅ: Tv-lægen havde kæresten med: Smaskforelsket