Ærlige Pilou Asbæk: Manglede selvtillid

Pilou Asbæk har manglet selvtillid i sit arbejde som skuespiller.

Der var højt humør hos Pilou Asbæk, 41, da han ankom på den røde løber til 'Når befrielsen kommer'. Han havde begyndt aftenen med at fejre otte års bryllupsdag med sin hustru, Anna Bro, der dog ikke tog med til premieren. Filmen er Pilous første danske film i otte år, og der er helt sikkert noget ved dansk film, som han har savnet.

LÆS OGSÅ: Mette Sommer om sit forhold: De vidste det

– Det er fantastisk at være med i en dansk film. Nu har jeg arbejdet i udlandet i otte år, og jeg har fået lov til at lave mange fuldstændig fantastiske roller, der kredser meget omkring ondskab og skurke, så at komme tilbage og få lov til at lave noget så nuanceret og meningsfyldt, det gør mig så lykkelig, sagde Pilou, der også anerkender, at han har savnet at spille roller, der handler om mere end ondskab.

LÆS OGSÅ: Dronningen giver særlig gave til Zelenskyj

– Skurke kan godt være nuancerede, men den måde, jeg har portrætteret dem på, har været med manglende selvtillid i forhold til, hvor nuanceret det skulle være. Jeg tager et kæmpe ansvar i forhold til de roller, jeg laver. Så det er vidunderligt at komme hjem og lave noget, som gør mig så glad. Det minder mig om, hvorfor jeg valgte at blive skuespiller som 21-årig.

LÆS OGSÅ: Valgte Signe fra i 'Landmand søger kærlighed': Nu ses de igen

– Nu står jeg her som 41-årig i Imperial, og lige pludselig så går det op for én, hvor heldig og taknemmelig man er, og hvor meget man egentlig skal nyde det her.

Pilou er i øjeblikket i Danmark på ubestemt tid. Han var ellers i gang med at filme en amerikansk serie, men som så mange andre amerikanske skuespillere strejker han nu i protest mod de forhold, som skuespillere arbejder under, heriblandt dårlige lønforhold og lav jobsikkerhed.

LÆS OGSÅ: Linea tilbage på tv: Mangler manden

Pilou sidder dog ikke bare derhjemme. Han er nemlig lige blevet færdig med at filme Viaplay-serien 'Den gode stemning' i Danmark, som handler om kokainmisbrug.