Ærlige Asbæk: Fraværende far

Karrieren som international skuespiller er gået ud over faderskabet.

Pilou Asbæk, 41, var hudløst ærlig, da han gæstede Radio 4-programmet 'Det sidste måltid'. Snakken gik blandt andet på, hvordan han selv har haft det svært med sin far, og hvor fraværende han var i Pilous opvækst, og Pilou må selv erkende, at han har begået de samme fejl med sin egen datter. Det gik op for ham i coronatiden, hvor hele familien var hjemsendt, og han og hans kone måtte hjemmeundervise deres nu 10-årige datter, Agnes.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Datede i ugevis

– Jeg synes personligt, at det var vanvittigt konfronterende at finde ud af, at man var mangelfuld som forældre. Jeg har hele mit liv troet, at jeg var den bedst tænkelige udgave af far for Agnes. Lige indtil hun siger: ”Jeg forstår ikke, hvad du siger. Jeg vil gerne have, at mor underviser mig”, fortalte Pilou og tilføjede også, at hans datter endte med at løbe grædende ind på sit værelse og smække døren.

– Der bliver jeg konfronteret med, at jeg har været så fraværende i hendes liv, at jeg prøver at overkompensere i coronatiden, men at jeg aldrig har lært, heller ikke hjemmefra, de pædagogiske redskaber, der skal til, for at kunne give viden videre.

LÆS OGSÅ: Mette Sommer på usikker grund: Søger hjælp

Kolossal kærlighed

Karrieren som international skuespiller er unægteligt gået ud over faderskabet, og på sin vis har det også ramt Pilous egen identitet og egenskaber.

– Jeg lever af manuskipter, af ting andre folk har tænkt og gjort. Jeg kan kanalisere det gennem min krop, men jeg kom totalt til korte i tredje klasses matematikopgave. Jeg kunne ikke engang forklare et barn nogle matematiske opgaver, fordi jeg har været for meget væk.

LÆS OGSÅ: Rikke Gøransson afslører barn: Den største velsignelse

Pilou fandt i coronatiden også en helt ny kærlighed for sin kone, Anna Bro, 43. Mødre har nemlig egenskaber, som fædre kun kan betragte.

– Det gjorde mig ked af det, og det gjorde mig ydmyg, og det gav mig en kolossal kærlighed til min hustru, som er helt ubeskrivelig. Hun har noget i sig, som jeg nok aldrig nogensinde forstår, men kun kan elske, afsluttede han.

LÆS OGSÅ: Efter følgernes råd: 'Årgang 20'-deltager starter i udredning