'Nybyggerne'-Albert åbner op om farens død

Albert troede først, at faren ville blive rask. Men kræften spredte sig hurtigt.

I aftenens afsnit af 'Nybyggerne' på TV 2 kommer man helt tæt på deltageren Albert Johannes Berg fra blåt hus, hvor han åbner op om tabet af sin far, Jakob Berg, han mistede til kræft i en tidlig alder.

LÆS OGSÅ: Slut mellem Kåre Quist og reality-babe: Jeg vil ikke mere

Da HER&NU møder Albert i Kunsthal Charlottenborg i København, sætter han flere ord på farens sygdomsforløb. Albert husker, at han var omtrent de 13 til 14 år, da han - midt under aftensmaden med forældrene i barndomshjemmet i Vanløse - fik beskeden om farens helbred.

LÆS OGSÅ: Børge fra 'Balladen om kolonihaven' er død

- Først troede vi ikke, at det var så slemt, men da lægerne senere begyndte at undersøge, opdagede de, at kræften havde spredt sig hurtigt. Først troede jeg ikke, at han ville dø. Det var selvfølgelig enorm forfærdeligt, men jeg tænkte, at han nok skulle overleve. Det tænker man nok altid, fortæller Albert og fortsætter:

- Men da vi fik at vide, at han var syg, gik det ret hurtigt. Han døde to eller tre dage efter min fødselsdag. Jeg var lige fyldt 14 år.

LÆS OGSÅ: Udsat for hærværk: Toiletpapir i forhaven

Tænker på at få børn tidligt

Lige nu bygger og indretter Albert og Winta deres drømmebolig i 'Nybyggerne', men parret drømmer også om familieforøgelse i nærmeste fremtid.

Planerne om at få børn er også et emne Albert særligt har reflekteret over, eftersom han selv mistede sin far i en ung alder.

- Ja, det er noget, jeg tænker over. Og det er også noget, vi har snakket om - altså det med ikke at få børn for sent. Det er ikke fordi, jeg synes min far var for meget gammel, da han fik mig, men det ligger selvfølgelig i mig, at jeg gerne vil minimere risikoen for at blive syg, imens mine børn er små. Men når det er sagt, er det ikke noget jeg er styret af, fortæller Albert.

LÆS OGSÅ: Fandt ny date i brevbunken: Sådan gik det

Fejrer ham

I dag er både Albert og hans mor et godt sted med tilværelsen efter farens død. Og som en årlig tradition holder de begge også mindet om ham i live sammen.

- Vi snakker tit om ham og tager også ud og spiser sammen på hans dødsdag og fødselsdag, siger Albert og fortsætter:

- Min mor er en stærk kvinde. Det er bare én af de ting, man oplever i et liv, der ændrer én, men det er jo ikke altid en negativ ting, selvom det tog os begge mange år at komme os over tabet.

LÆS OGSÅ: Stridsøksen er begravet: Sådan er forholdet i dag

'Nybyggerne' kan ses hver torsdage på TV 2 Play lige HER og klokken 20.00 på TV 2.

Interview med Winta Habte Yehdego og Albert Johannes Berg fra 'Nybyggerne'.
Interview med Winta Habte Yehdego og Albert Johannes Berg fra "Nybyggerne".