'De sjældne danskere'-Isabella fik en overdosis: Et tilfælde reddede hendes liv

10-årige Isabella havde nær mistet livet, efter kommunen fratog hende sin hjælper kort før sommerferien.

Ligesom 1700 andre børn i Danmark lever Isabella Ammitzbøll Hansen, som er kendt fra programmet 'De sjældne danskere', med diabetes type 1. Derudover er hun født blind, og det betyder, at hun skal have hjælp med måle og vurdere sit blodsukker, tælle kulhydrater, udregne insulinmængde og tage insulin i skoletiden.

Artiklen fortsætter under videoen.

Desværre er ressourcerne til den livsvigtige hjælp få, og for nylig fik TV 2-stjernen frataget sin hjælper, som ellers passede på hende i 25 timer om ugen.

Det fortæller Isabellas mor, Rikke Ammitzbøll Jepsen, i DR P4 Midt & Vest, og til HER&NU uddyber hun og fortæller om de fatale konsekvenser, fratagelsen fik.

- Hvert år inden sommerferien skal man søge om støttetimer til Isabella. I år søgte vi om 5 timers ekstra hjælp om ugen, men kommunen valgte i stedet at fratage os al hjælp til hende.

En stor overdosis

Da hjælperen var ude af billedet, blev ansvaret for Isabellas ve og vel i skoletiden overladt til pædagoger og lærer, og allerede en uge inde i den nye ordning gik det galt.

- Isabella fik en stor overdosis insulin lige inden sommerferien. Der blev ringet efter en ambulance, og Isabella røg direkte på intensiv, fortæller Rikke.

LÆS OGSÅ: 'De dyre piger'-Sabrina i chok: Raser over produktionsselskabet

En mors intuition

Overdosisen tog næsten livet af Isabella, og det var et rent tilfælde - eller rettere sagt hendes mors intuition - der blev hendes redning.

- Hun skulle ha' været hentet klokken halv to den dag, men jeg blev færdig med et møde tidligt, og jeg havde bare sådan en mærkelig fornemmelse, så jeg valgte at hente hende før.

- Da jeg kom hen på skolen, lå hun i en sækkestol, og jeg kunne se, at hun var bleg. Da jeg tjekkede hendes insulinpumpe, kunne jeg se, at pædagogerne havde givet hende 11 enheder. Hun skulle ha' haft 11 gram. Hun må max få en enhed, fortæller Rikke og slår fast:

- Hvis jeg ikke var kommet, havde vi ikke haft hende mere.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche stalket: Jeg bliver bange

Foto: Privat
Foto: Privat

Et råb om hjælp

Rikke Ammitzbøll Jepsen bebrejder på ingen måde personalet på skolen, men hun håber på, at datterens nærdødsoplevelse kan være med til at rykke på noget i samfundet.

- Jeg synes, det er så forkert. Der er ingen af Isabellas lærere eller pædagoger, som har valgt at uddanne sig til sygeplejersker. De står med et alt for stort ansvar, og det er slet ikke rimeligt. De skal også undervise og passe på de andre børn.

Her efter sommerferien er det stadig ikke lykkes at få hjælp til Isabella, og derfor har Rikke taget en drastisk beslutning.

- Vi kan først søge om hjælp igen næste år. Derfor har jeg valgt at gå på orlov uden løn for at tage med Isabella i skole og hjælpe hende, så pædagogerne og lærerne ikke skal stå med det ansvar.

Skolechefen i kommunen Kristian Rotbøll fortæller i indslaget med DR P4 Midt & Vest, at han ikke vil kommentere på den konkrete sag. Han mener dog, at det er en styrke, at kommunens sagsbehandlere vurderer barnet individuelt hvert halve år.

Rikke Ammitzbøll Jepsen regner med at tage med sin datter skole, indtil familien får den hjælp, som de behøver fra kommunen.

10-årige Isabella blev en del af programmet 'De sjældne danskere' i sæson 4 i 2023. Du kan se hele programmet, som havde premiere 16. maj, på TV 2 PLAY.