Rikke med datteren Isabella fra 'De sjældne danskere'
Rikke med datteren Isabella fra 'De sjældne danskere'

Efter overdosis: Rikke kæmper fortsat for datteren

Rikke Ammitzbøll har endnu ikke fået de ressourcer, hun har ønske om.

Rikke Ammitzbøll er mor til Isabella fra TV 2-programmet 'De sjældne danskere'. Isabella er blandt andet blind, har cerebral parese i benene, sukkersyge og får mad gennem en sonde, så det kræver en god portion overskud og kreativitet for hendes mor, Rikke, at give Isabella en barndom som alle andres.

LÆS OGSÅ: Historisk dag: Kaspar og Lambangs kamp er vundet

Artiklen fortsætter under videoen.

Tilbage i august kunne HER&NU fortælle historien om, at datteren Isabella havde fået en stor overdosis insulin lige inden sommerferien, hvor der blev ringet efter en ambulance, og Isabella røg direkte på intensiv.

Det var resultatet efter frataget hjælp til datteren.

- I år søgte vi om fem timers ekstra hjælp om ugen, men kommunen valgte i stedet at fratage os al hjælp til hende, forklarede Rikke dengang.

Kæmper fortsat

Selvom Rikke var tæt på at miste sin datter i sommer, har der ikke været den store ændring i antal ressourcetimer fra kommunen.

- Isabella har ikke fået flere ressourcer, dog har skolen dannet et “team” omkring hende og fået oplæring af sygehuset, fortæller Rikke til HER&NU og tilføjer:

- Dem, der er omkring hende på skolen, er dygtige. Dog ændrer det ikke, at jeg stadig synes, det er en forkert beslutning. Jeg vil igen kæmpe for det (flere ressourcer red.), når vi igen kan søge til foråret.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-Steen afslører: Overvældende tilbud

Hvert år inden sommerferien har familien mulighed for at søge om støttetimer til Isabella.

Isabella har tidligere haft en hjælper, som passede på hende i 25 timer om ugen, men den ressource blev taget fra hende sidste år.

Isabella fra 'De sjældne danskere'
Isabella fra 'De sjældne danskere'