Isabella fra 'De sjældne danskere'
Isabella fra 'De sjældne danskere'

10 års mysterium løst: Nu har Isabella endelig fået sin diagnose

Nu er der endelig klart svar fra lægerne omkring 10-årige Isabella fra 'De sjældne danskere'.

Med sit synshandicap, sine platte fødder, en hjerneskade og diabetes har 10-årige Isabella Ammitzbøll Hansen længe været et et stort mysterium for de danske læger.

Artiklen fortsætter under videoen.

Men nu, efter et årti, er mysteriet er løst.

Det skriver 31-årige Rikke Ammitzbøll Jepsen, som er mor til Isabella, på sin Instagramprofil.

- Så fik jeg beskeden, jeg havde ventet på i 10 år nu. De har endelig fundet en diagnose, der passer på Isabella. Den hedder så fint Septooptisk Dysplasi, skriver Rikke.

En dækkende diagnose

Siden Isabella Ammitzbøll Hansen blev født har hun fået stillet 14 forskellige diagnoser, men Septooptisk Dysplasi er den første, som er fuldstændig dækkende.

LÆS OGSÅ: Sussis nye kærlighed: Her er min Musse

Septooptisk Dysplasi er en sjælden medfødt sygdom, som er kendetegnet ved underudvikling af synsnerverne, defekte vækst- og kønshormoner og misdannelser i hjernen.

- Den forklarer, hvorfor Isabella er blind, fortæller Rikke, som også nu forstår, hvorfor datteren er så lille.

- Isabella danner heller ikke selv væksthormon oppe i hjernen. Det betyder, at hun jo er en meget lille dame på 10 år, da hun ikke kan vokse uden væksthormon. Hun danner heller ikke muskler, fortæller Rikke.

Den nye diagnose betyder, at Isabella skal have medicin og stikkes hver aften, og selvom den unge dame, som har diabetes type 1, er vant til nåle, er det absolut ikke noget, hun er fan af.

- Som Isabella så fint sagde: “hvorfor skal jeg fejle mere, der betyder, at jeg skal stikkes med nåle”. Det knuste mit moder hjerte. Men hun er den vildeste fighter, så alt skal nok gå, lyder det fra Rikke.

LÆS OGSÅ: 'Paradise'-par i chok: Bilen blev påkørt

Efter diagnosen er det blevet besluttet at 10-årige Isabella rykker fra Gødstrup Sygehus til Aarhus Sygehus.

ÆS OGSÅ: Kæmpe traume: Fie åbner op om uvenskab med Boris