Alene i vildmarken - Rasmus
Alene i vildmarken - Rasmus

’Alene i vildmarken’-Rasmus: Derfor er jeg tilbage

Rasmus Christiansen fra 2 sæson af ’Alene i vildmarken’ er tilbage i syvende sæson af programmet, der netop har fået premiere.

Rasmus Christiansen er tilbage i den nye allstars sæson af DR’s populære program ’Alene i vildmarken’. Og den 44-årige køkkenmontør fra Roust ved Esbjerg var ikke i tvivl om, hvorvidt han ville takke ja til at deltage i programmet igen, da telefonen ringede.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-stjerne er blevet far

Artiklen fortsætter under videoen af tidligere deltagere fra 'Alene i vildmarken'

- I takt med at årene er gået, så er jeg alligevel blevet ved med automatisk at vende tilbage til oplevelsen i mine tanker, fordi det var så stor en ting for mig. Og så er der opstået tanker om, hvorvidt man kunne have gjort noget bedre, hvis man havde grebet det an på en anden måde. Været mere udholdende på et tidspunkt, eller grebet situationer anderledes an, forklarer Rasmus og fortsætter:

- Derudover sorterer hjernen ligesom alle de her meget hårde oplevelser fra og highlighter ligesom udelukkende de gode oplevelser. Så da chancen lige pludselig bød sig, så var der ingen tvivl om, at jeg ville takke ja.

Det er godt og vel fire år siden, at Rasmus for første gang befandt sig alene i vildmarken. Undervejs nåede han at bygge tre forskellige shelters og forfine sine fiskemetoder. Det var en stejl læringskurve, men til sidst blev sulten så stor, at han måtte trykke på knappen og give op.

- Alle de erfaringer, jeg kunne bygge på, fra første omgang, dem har jeg nu haft mulighed for at afprøve og videreudvikle på. Jeg glædede mig til at komme ud at vise, at jeg rent faktisk havde lært noget fra første gang, lyder det fra Rasmus.

Ændret livssyn

Efter sin første deltagelse i programmet kom Rasmus hjem med et ændret livssyn. Han solgte sin lejlighed, lukkede sit firma og fokuserede på de vigtige og nære værdier i sit liv.

- Lige da jeg kom hjem, var jeg meget fokuseret på, hvordan jeg skulle leve mit liv. Det var meget klart for mig, og jeg satte pris på de små ting, forklarer Rasmus og uddyber:

- Det gik op for mig, at der ikke er uendeligt med tid. Derfor skal den bruges fornuftigt og på de rigtige ting og værdier. Det var en super åbenbaring for mig, og det har været med til at forme mit liv siden.

Privat bor Rasmus sammen med kæresten gennem 18 år, Louise, mens han har sønnen, Frederik, fra tidligere. Selv om han stadig er meget bevidst om, hvordan han skal leve sit liv, så indrømmer han gerne, at han også kan falde tilbage i gamle mønstre.

- Det er klart, at som tiden går, så bliver man suget ind i hverdagen igen.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Moster Niller står bag nyt tv-program