Albert Harson: Det kan jeg ikke leve op til

Albert Harson får ny livsanskuelse efter sin medvirken i nyt tv-program.

Den blot 21-årige Tinka-skuespiller Albert Harson er lige nu aktuel i det nye TV 2-program 'Shaolin', hvor han med otte andre kendte danskere er taget på en personlig rejse til Korea.

Her skal de i 12 dage bo og leve i et gammelt og traditionsbundet Shaolin-tempel, hvor de gennem kung-fu træning og meditation skal lære at leve i nuet, og blive et med krop og sjæl. Det var, ifølge Albert Harson, en oplevelse, han ikke kunne sige nej til.

LÆS OGSÅ: 'Shaolin'-stjerne afslører spontant bryllup

- Jeg syntes, at det lød meget fascinerende, den måde som de lever på i det Shaolin-tempel. Deres tilgang til livet og nogle af deres måder at leve på synes jeg, kunne være interessant at få et indblik i, siger Albert til HER&NU.

Skuespilleren har i en ung alder skullet forholde sig til andre mennesker. Han fortæller, at han har brugt meget energi på, hvad andre tænker om ham.

- Jeg tror, der er noget i, at jeg har været i et job, hvor jeg skal præstere, og så tror jeg måske også, at der har været lidt flere øjne på mig i og med, at nogle mennesker måske har set mig eller ved, hvem jeg er. Så der har jeg nok haft et eller andet, som jeg følte, jeg skulle leve op til, siger Albert og tilføjer:

- Turen gjorde mig opmærksom på en masse ting, som jeg skulle arbejde med.

Hver dag får de 12 deltagere træning af to Shaolin-masters, som skal lære dem at se livet på ny. Og der er især ét råd, som Albert tager med sig videre.

- Én af vores masters kom med en speech, som var sådan noget 'life is a video game'. Så hvis vi ser livet som et videospil, så er vi født på level et, og så er der en mission, man skal igennem for at stige i level. Og man kan sagtens bare leve på det level man er på nu, men hvis man gerne vil stige i level, så skal man ligesom klare denne her mission, forklarer Albert og tilføjer:

- Det er noget med at se udfordringer som en mulighed for at lære, i stedet for at se det som en stopklods for, hvor du gerne vil hen. Og det har jeg prøvet, den der tilgang med at se positivt på en udfordring.

LÆS OGSÅ: Jada afslører datterens navn

Ifølge Albert er han ved at stige i level i sit eget liv, selvom han stadig kæmper med ikke at lade sig styre af, hvad andre tænker om ham.

- Jeg har været i tvivl om, hvor jeg skal gå hen i og med, at jeg jo er et ungt menneske. Om jeg skal ud og tage et sabbatår, eller om jeg nu ved, hvad jeg gør, fortæller han og tilføjer:

- Jeg har haft en smule modstand, fordi jeg har tænkt, at jeg har skullet leve op til at være ude og have en masse forskellige ungdomsjobs, ud at rejse, og have sabbatår og alt muligt.

For Albert har programmet gjort ham stærkere i sin overbevisning om at holde fast i det, han selv vil.

- Jeg er blevet bedre til at vide, hvor jeg skal mærke efter, fastslår Albert og tilføjer, at sabbatåret er lagt på hylden.

LÆS OGSÅ: Efter stor kritik: Nu reagerer Cecilie Haugaard

Se 'Shaolin' hver mandag kl. 20.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.