5 ting du (måske) ikke vidste om Jesper Ole

Vidste du, at du kan finde guf på YouTube med Jesper Ole? At skuespilleren beder ved et alter derhjemme? Og at han engang har forstuvet begge fødder i et forsøg på at være sjov?

Jesper Ole Feit Andersen har altid elsket at optræde. Da han var barn optrådte han med børnesange på bodegaer og i øjeblikket giver han den gas i ’Stormester’ sammen med Hadi Ka-Koush, Petra Nagel, Anders Lund Madsen og Kathrine Abrahamsen.

Artiklen fortsætter under videoen.

Hans kæmpe komiske talent har bragt ham vidt omkring.

Men hvad har han præcist lavet, oplevet og gjort for at blive til den, som han er i dag?

Her kan du læse om fem ting du (måske) ikke vidste om den kække skuespiller.

1. Bandet 'Fjongfisker'

På Youtube kan man gøre et godt fund. I gymnasiet lavede Jesper Ole Feit Andersen sammen med barndomvennerne, Jacob, Tejs, Niels, Jesper, Christian og Jonas nemlig bandet 'Fjongfiskers', hvis vanvittige eskapader stadig ligger på det sociale medie.

Det skriver TV 2.

LÆS OGSÅ: Mette: Det ville jeg have gjort anderledes

'Fjongfiskers' har lavet numre som ’Flæsketarzan’, ’Schwartz Slaraffenland og ’Fætter Bo’ og optrådte helst i små byer i Jylland.

Vi har gravet et af numrene frem tid jer herunder.

2. Afslag af Skuespillerskolen

I 2006 søgte Jesper Ole Feit Andersen ind på Skuespillerskolen, men der fik han afslag.

Efter afslaget begyndte han at læse historie - og i et længere interview med TV 2, forklarer han, at han gerne ville gerne undervise ligesom sine forældre, der begge var efterskolelærere, og bedsteforældrene, som havde været højskoleforstandere.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Det vrimler med kendte til Landliggerkamp i Rørvig

3. Klassens klovn

På universitet fandt Jesper Ole ud af, at det nogle gange har en pris at være sjov. I 2011 endte han på hospitalet med to forstuvede ankler. Han skulle nemlig imponere sine medstuderende ved at gribe en frisbee med røven.

- Så jeg spreder, så godt jeg kan, mine ben for at gribe den med ballerne, da jeg springer op, fortalte skuespilleren dengang til Ekstrabladet.

Jesper missede dog frisbeen, landede efter et splitsekund og vred om på begge fødder.

LÆS OGSÅ: Tina Maria vælter sig i tilbud: Min DM er ikke kedelig

4. Buddhistisk livsfilosofi

Når Jesper Ole ikke øver sig i at gribe en frisbee med bagdelen, har han en mere seriøs side, som han dyrker. Hjemme hos skuespilleren står der nemlig et husalter, et såkaldt butsudan, hvilket Jesper Ole tidligere har fortalt dybegående om til TV 2. En gang om dagen chanter han ved alteret, og to gange om ugen bevæger han sig ned til et buddhistisk kulturhus, kaldet en kaikan.

LÆS OGSÅ: Tina Maria vælter sig i tilbud: Min DM er ikke kedelig

Skuespilleren blev introduceret til buddhismen for 14 år siden, og siden har troen hjulpet ham på vej i livet. Blandt andet hjalp troen ham, da han var splittet mellem lærer- og skuespilvejen, hvor han tog på et tro-ophold i Japan og spurgte en buddhistisk senior til råds.

- Han sagde overordnet set, at jeg skulle bruge mine skuespilevner til at være en god underviser. Jeg gik bare fra det møde og tænkte, at det var det dårligste råd! Jeg mener, hvad fanden var det nu for noget? Jeg mener: Hvad skete der lige med follow your dreams, eller go big or go home?, fortalte Jesper Ole til Soundvenue i juni.

5. Medvirket i kendt børneserie

Jesper Ole valgte at følge seniorens råd og fik en projektansættelse som efterskolelærer på Frederiksberg. Da projektansættelsen udløb, skete der dog noget uventet.

LÆS OGSÅ: Melvin Kakooza åbner op om barndomstraume: Græder stadig

Pludselig blev Jesper Ole Feit Andersen indkaldt til to auditions: Den ene på Zinnini Elkingtons første film ‘Regnbuepiger’ (2017) og den anden på DR Ultra-serien ‘Klassen’. Han har i dag medvirket i flere sæsoner på sidsnævnte.