25 år med 'Robinson': De største skandaler og minder

I år er der jubilæum for et af Danmarks mest elskede realityprogrammer.

Siden 1998 har 'Robinson Ekspeditionen' kørt på dansk tv. Mange danskere har afprøvet deres styrker og svagheder på en øde ø, men hvad er ifølge årets vært, Jakob Kjeldbjerg, der har været vært siden 2004, egentlig de største 'Robinson' skandaler og de bedste minder?

LÆS OGSÅ: 'Politijagt' er tilbage

HER&NU fangede ham til 'Robinson' pressedag den 25. august for at blive klogere.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-afsløring: Så meget må det koste

Hvordan har 'Robinson Ekspeditionen' udviklet sig?

- 'Robinson Ekspeditionen' har været igennem en vanvittig udvikling. Mit første optagelsesshow i 2004 var på helvedesøen Gual, hvor jeg korsfæster 16 danskere. Det var vanvittigt, og vi vil aldrig gøre det i dag i 2023. Spring frem til 2009, hvor vi lægger ud med et nøgenløb, det vil heller ikke ske i 2023.

Hvad har været den største 'Robinson' skandale?

- Den største skandale for mig har været, når der er blevet snydt. Der var nogen, der snød ved at gå over på den anden side af øen og bragte sig selv i livsfare, som vi ikke anede en skid om. Og i Den Dominikanske Republik var der nogen, der snød og var for tæt på civilisationen.

LÆS OGSÅ: Efter lang kamp: 'Fede forhold'-par er blevet forældre

Hvilken sæson husker du bedst?

- Den ultimative stærkeste sæson for mig er 2009, hvor vi går over til nærmest fiktion, hvor vi har en morder med - det er jo en skuespiller, der skal lade som om, han har slået sin kæreste ihjel, lige inden han tager afsted. Det er den sæson, der starter med et nøgenløb. Det var så grænseoverskridende for mig, deltagerne og alle omkring os, og det var en bragende succes.

LÆS OGSÅ: Den hærdede krimiforfatter brød grædende sammen: Det var ret voldsomt

Hvad er dit bedste 'Robinson' minde?

- Mit bedste minde er den første optagelse, jeg laver. Korsfæstelsen på Gual og Cirkusbygningen i 2004, hvor Bonett Trusell og Richi Wagner bliver gift direkte i forbindelse med finalen, det var godt nok smukt.

LÆS OGSÅ: Højgravid TV 2-deltager: Jeg græd mange tårer

Hvad er det, der driver dig som vært?

- Jeg kan mærke det, jeg kan mærke deltagerne, og jeg kan mærke formatet, og det er jo også det, seerne kan. Jeg elsker det. Hvert år er der 22 nye personligheder, der tager på en rejse. Der findes ikke noget tv-format i verden, jeg lige så gerne ville lave som 'Robinson Ekspeditionen'. Jeg synes, det er genialt.

LÆS OGSÅ: Ulf Pilgaard tilbage i Cirkusrevyen