Tina og Isabel har genfundet kærligheden under optagelserne til 'Fede forhold'. I dag håber de på at få barn (Foto: Privat)
Tina og Isabel har genfundet kærligheden under optagelserne til 'Fede forhold'. I dag håber de på at få barn (Foto: Privat)

Efter lang kamp: 'Fede forhold'-par er blevet forældre

Det var en hård fødsel, men det var det hele værd.

Søndag blev Tina og Isabel Rosiak Lønborg, som blev landskendt i DR-programmet 'Fede forhold', forældre for første gang efter først en lang kamp for graviditeten og efterfølgende en hård fødsel, som endte i kejsersnit.

LÆS OGSÅ: Sarah Louise giver datteren vild fødselsdagsgave

- Lige nu er vi mega trætte. Det har været nogle vilde dage, hvor ingenting skete og alt skete. Fredag morgen kl. 8.40 får vi en tid til igangsættelse af fødslen, da Tina begyndte at få forhøjet blodtryk her i slutningen af graviditeten. Og fordi hun var 39+1, vælger de, at Freja skal komme til verden fremfor at udsætte Tina for mere pres, fortæller parret og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Robin og Charity i store problemer

- Men da Tina ikke var akut, stod vi sådan lidt stand by hele tiden. Der er jo kun de hænder der er. Det bliver besluttet, at de vil lægge et ballonkateter op i 12-24 timer, som skal gøre, at Tina vil begynde at åbne sig. Derefter tager man vandet. Og hvis veerne ikke selv gik i gang, ville man lægge et ve-drop, som skulle sætte dem i gang. Ved hver fase sad vi så i venteposition, fordi der lige kom noget akut ind.

Sagde ja til kejsersnit - og så gik det stærkt

Efter to omgange med vedrop havde Tina dog kun åbnet sig en centimeter, og derfor takkede de ja til et kejsersnit efter at have snakket med fødselslægen.

LÆS OGSÅ: Derfor sagde Oh Land ja til mere 'X Factor'

- Vi var trætte, for nu var der gået 2,5 døgn, siden vi kom. Men så gik det også hurtigt. Ligesom vi havde sagt ja tak, ringede de oppefra operationsbordet, at de var klar. Der væltede tre jordemødre og en læge ind på stuen og skulle gøre Tina klar. Fluks op på operationsgangen, hvor et hold stod klar. Det hele sker så hurtigt, og der er max gået et par minutter, efter at de åbnede Tina, til Freja blev født med et dejligt og smukt skrig, fortæller Isabelle og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Niarn alvorligt syg: Nu reagerer han

- Jeg får lov til at gå hen til Freja for at møde hende, og da hun var klar, blev hun lagt hen på Tinas bryst. Desværre var idyllen kort, da Frejas lunger ikke har udviklet sig helt. Og så gik det stærkt. Der kom en børnelæge ned, og Freja skal hurtigt op på neonatal afdeling, og jeg skal med. Freja er nu mit ansvar. Vi må forlade Tina på operationsbordet. Oppe på neonatal afdelingen bliver hun først vejet og målt, og jeg bliver plantet i en stol så jeg kan give hende hud til hud kontakt.

Kæmper med amningen

Datteren fik et iltapparat på, som skulle hjælpe hendes lunger. Isabel og Freja måtte sidde i to timer, før de måtte komme videre, og først fire timer senere stødte Tina til.

LÆS OGSÅ: Så du det? 'Paradise Hotel'-vinder med i nyt DR-program

- Det var lidt hårdt at blive revet fra hende på den måde. Vidste jo ikke, hvad der skete med hende, eller hvordan hun havde det. Vi er stadigvæk indlagte, da Tina skal komme sig, og så skal vi have kørt amningen ind. Fordi Tina ikke var der til at give bryst, fik Freja sonde som det første måltid, og det er en ordentlig portion, de får. Så hendes mavesæk blev udvidet med det samme og kræver nu store portioner. Portioner som Tinas krop slet ikke kan producere endnu, forklarer Isabel og fortsætter:

LÆS OGSÅ: 'Grænseløst Forelsket'-deltager er gravid

- Vi er så lykkelige over at Freja endelig er kommet ud til os. Hun har været meget ventet. Men det er også samtidig uvirkeligt, da vi har kæmpet sådan en kamp med fertiliteten, og nu er det endelig lykkes. Det havde vi faktisk ikke troet. Vi er yderst taknemmelige for, at vi er blevet velsignet med lille Freja, og at det nu er hendes fortjeneste vi kan kalde os mor og mor, slutter de.

LÆS OGSÅ: Derfor sagde Oh Land ja til mere 'X Factor'

Se de første billeder af den lille familie herunder: