Gravide 'Robinson'-Mie i chok: Blev glemt af jordemoder

I alt er Mie Fitness, som deltog i 'Robinson Ekspeditionen' 2022, gået glip af fem jordemoderkonsultationer.

Som 20-årig blev Mie Fitness mor til datteren Sophia, men efter kun 17 måneder i verden tog Sophia, som blev født med en sjælden genfejl, sit sidste åndedrag.

Derfor har Mie Fitness haft ekstra mange bekymringer i forbindelse med sin nuværende graviditet. Bekymringer som hun delte til sit første besøg hos sin jordemoder.

LÆS OGSÅ: Vingegaard bryder tavsheden: Kunne ikke klare det uden Trine

- Jeg kan huske, at jeg sagde til min første jordemoder samtale, at jeg var nervøs for min graviditet. Jeg var nervøs for, at noget skulle gå galt på grund af min historik, og at mit barn ikke ville være rask, når det kom til verden, fortæller Mie.

Forsvundet i systemet

Da Mie forlod jordemodercenteret efter besøget, var det med ro i maven. Desværre forsvandt roen i takt med, at Mie i over fem måneder ventede forgæves på indkaldelser fra jordemodercenteret.

- Jeg er stædig, så jeg tænkte, at det måtte de få styr på. Derfor kontaktede jeg dem ikke selv det første lange stykke tid. Jeg havde dog hele tiden en klar fornemmelse af, at jeg var blevet glemt i systemet, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Andreas Jessen i kæmpe tv-brøler

Mie måtte dog lægge sin stædighed på hylden, da hun stadig ikke havde hørt noget for en uge siden.

- Jeg havde termin den 13. juni, og jeg ville gerne sikre mig, at min søn lå rigtigt i min mave, og at alt var, som det skulle være, fortæller Mie, som fik ret i sine antagelser.

- Jeg ringede derfor ind til jodermodercenteret og sagde 'Jeg kan ikke helt forstå, at jeg ikke havde hørt noget'. Så slog sekreteren mig op i systemet og udbrød: 'Hold da op, det er da en kæmpe fejl'.

- Det er bekymrende

Det viste sig, at Mie i alt var gået glip af fem jordemoderkonsultationer. Det kan hun selv læse i sin vandrejournal, hvor der af gode grunde ikke er meget andet information om hendes graviditet.

- Det er bekymrende, at man bare sådan kan forsvinde i et system. Det var heldigt, at jeg ringede ud til dem, fortæller Mie, som har fået en konsultation i morgen, torsdag den 19. juni.

- I morgen er jeg gået en uge over min termin, og hvis der ikke sker noget snart, skal vi formentligt snakke om at sætte fødslen i gang, fortæller Mie og slår fast, at hun glæder sig til sin konsultation.

LÆS OGSÅ: Rikke Gøransson afslører nyt om baby

Selvom Mie ikke har været til sine fem jordemoderkonsultationer, har hun været til nogle scanninger gennem graviditeten på Hvidovre Hospital, og derudover har hun selv betalt for en kønsscanning på en privat klinik.

LÆS OGSÅ: 'Landmand søger kærlighed'-par afslører fremtidsplaner: Udvider familien