'Sommerdrømme'-vindere tæt på at miste huset

Lykken blev kortvarig for parret, hvis drøm pludselig hang i en tynd tråd.

Lykken var stor, da Louise Holte-Læssøe og Nicolaj Holte sidste år vandt et sommerhus i 'Sommerdrømme'. Det tidligere ægtepar drømte om en fælles base, de kunne dele og nyde med deres fælles børn.

LÆS OGSÅ: WHAT! 'True Love'-deltager med i 'Løvens Hule'

Lykken blev dog hurtigt forvandlet til tvivl og usikkerhed. For det var slet ikke sikkert, at Nicolaj og Louise kunne beholde sommerhuset. Det fortæller de til TV 2. Forud for deltagelsen i et program som 'Sommerdrømme' skal man godkendes af sin bank for at kunne betale den skat, man skal af præmien. Men på grund af krigen i Ukraine og den stigende rente, ændrede bankens godkendelse sig undervejs.

- Faktisk gik vi i flere måneder og var ikke sikre på, om vi ville få lov af vores banker til at låne pengene, så på en måde turde vi ikke rigtig tro på, at sommerhuset ægte var vores, fortæller Nicolaj til TV 2, og overfor Realityportalen / HER&NU uddyber han:

LÆS OGSÅ: Tina Lund længes efter 'Forsidefruer': Jeg savner pigerne

- Folk ved, vi har vundet et sommerhus til en værdi af 2 millioner. Men sandheden er, at man vinder en gæld, indtil den dag man sælger huset, hvilket vi IKKE ønsker. Man bliver jo beskattet af præmier i Danmark, og i vores tilfælde skal vi afregne en indkomst skat og ikke en præmieskat. Og med verdens situationen er renterne jo pt høje, så vi har måttet ud og låne et større beløb end ventet for at indfri det.

Nicolaj og Louise ønsker ikke at nævne størrelsen på det beløb, de har måttet låne. Men de understreger, at de havde fået at vide, der skulle betales skat af præmiebeløbet, de troede bare, der var tale om præmieskat på 15 procent og ikke en indkomstskat på godt 50 procent. Det fandt de først ud af sent i forløbet.

LÆS OGSÅ: Jacob Risgaards hårde år: Brugte kærestens dankort

Heldigvis endte det lykkeligt for det tidligere ægtepar, som i januaer i år fik godkendt deres lån. På grund af de stigende renter har de dog ifølge TV 2 været nødt til at leje deres sommerhus ud det meste af sommeren.

- Men vi har vores skønne sommerhus endnu, som vi nyder at besøge, så ofte vi kan hver især og med venner, veninder, kæreste og vores piger, slutter Nicolaj.